Udržitelnost na prvním místě

Podobně jako mnoho dalších odvětví i módní průmysl klade čím dál větší důraz na udržitelnou a nadčasovou módu. Velké množství návrhářů proto na přehlídkách pro jaro a léto letošního roku představilo celou řadu kousků, které díky jejich střihu nebo zvolenému materiálu můžete nosit klidně po celý rok. Řada představených modelů se také snadno vejde do stylu městské módy, která je typická svou nadčasovostí, univerzálností, a tak trochu nedbalou elegancí. I nadále platí, že by nové oblečení mělo být hlavně pohodlné.

Vrací se ale také trendy z minulosti. Frčet bude minimalismus devadesátých let stejně jako ramenní vycpávky, které největší období slávy zažily v 80. letech. Někteří návrháři šli ještě dále na cestě do minulosti a oprášili trend dlouhých a špičatých límců košil a kabátů.

Inspirace pánskou módou i čistá ženskost

Naprostou nezbytností při tvorbě business looku budou letos vesty v klasickém pánském stylu a kalhotové obleky a kostýmy inspirované světem mužů. Nicméně tento trend přináší řadu nových pravidel, o nichž si kravaťáci mohou nechat jenom zdát. Kalhoty prakticky nemají určenou šířku ani délku, takže na přehlídkových molech bylo možné v kombinaci se sakem vidět volné, úzké, dlouhé či tříčtvrteční kalhoty. Někteří návrháři pak spojili dva trendy v jeden, když sako od obleku spojili s bermudami z odpovídajícího materiálu. Bermudy totiž podle všeho ovládnou letošní horké dny. Pokud zatoužíte po něčem více ženském, vsaďte na šaty a látky s puntíky. Je celkem jedno, jakou budou mít puntíky velikost nebo barvu, s tečkami na šatech, sukních nebo halence rozhodně nemůžete udělat chybu.

Spolu s novými kousky oblečení si do vašeho šatníku nejspíše najdou cestu také syntetické materiály nebo látky s příměsí umělých vláken. O ty je třeba náležitě pečovat, protože na syntetických tkaninách během nošení například mnohem snadněji ulpívají nejrůznější pachy z okolí. Tomu ale můžete zabránit výběrem správných pracích prostředků. Nová aviváž Silan Fresh Control s jedinečnou technologií Odor Neutralization prostřednictvím speciálních mikrokapslí naplněných parfémem chrání oblečení před nežádoucími pachy a udržuje ho dlouho svěží. Každý váš pohyb aktivuje vůni a vy se tak ve svém oblečení cítíte skvěle po celý den.