Luxusní lůžkoviny jen pro vás
Nemyslete si, že když zmiňujeme pojem „luxusní“, znamená to, že vám budeme doporučovat jen drahé lůžkoviny. Luxusní neznamená vždy předražené. Co zohledňujete, když si vybíráte povlečení? Vzhled? Zajisté, musí ladit s koloritem ložnice. Podstatný je ale i materiál. Musí být příjemný. Klasika je bavlna. Ta nezklame. Člověk se v ní nepotí, někdo ale nerad žehlí, byť dnešní produkty vynikají vlastností, že se povlečení méně mačká. Krep je ovšem praktičtější. Navíc je nadýchanější. Někdo ale má rád satén, právě on evokuje luxus. Navíc v létě chladí. Podobné vlastnosti má i trendy bambusové vlákno. Naopak v zimě se vám bude dobře hovět v hřejivém a měkkém mikroplyši. Tato varianta je velmi oblíbená v sekci dětských kousků povlečení. Na výběr máte tak z mnoha variací lůžkovin. Nemyslete ovšem, že můžete povléct jen polštáře a peřiny, dnes jsou velmi populární menší doplňkové polštářky, které se hodí na pohovku i na sedačku na terase.

Vhodné povlečení do ložnice
Barevný vzhled povlečení je podstatný. Klidné barvy uklidňují psychiku stejně jako vonné svíčky, příjemná hudba, čtení před spaním či jiné rituály, které v ložnici provádíte, jen si vezměte, že když se někoho zeptáte, jaké je jeho nejoblíbenější místo na světě, odpoví, že postel. Proto si ji náležitě hýčkejte. Materiály jsme zmínili, jak ale pracovat se vzory? Můžete mít jednobarevné provedení i grafické vzory. Existuje mnoho motivů. Klasické přírodní vizuály, mystery náměty, obrázky s oblíbenými osobnostmi, i ony samy mohou navrhovat linie povlečení. Dětem samozřejmě udělají radost kreslené motivy pohádek. Dospělí, kteří mají rádi minimalismus, ocení grafické prvky. Někdo si rád vyhraje s různými odstíny jedné barvy. Například je efektní tmavá barva modré na peřině a světlá blankytná na polštáři. Oblíbené jsou i oboustranné variace povlečení, motivy tak můžete střídat. Nepodceňujte ani výběr prostěradla. To může korespondovat barevně s povlečením, lze experimentovat s další fází odstínu jedné barvy.

Luxusní peřiny a polštáře
Samozřejmě je také důležité, abyste měli povlečení na co natáhnout. Výběr přikrývky i polštáře nepodceňujte. Zejména co se týká materiálů. Zastánci klasiky a konzervativci nedají dopustit na přírodní husí peří, oblíbené je však praktičtější umělé duté vlákno. Alergici budou rádi za antialergenní směsi, které nebudou dráždit jejich dýchací cesty. Nemusí se jim ale vyhýbat i zdraví lidé. Dále jsou favority i různé příměsi jako aloe vera nebo carbonová vlákna. To samé platí i pro výplně polštářů, které jsou blízko vašich dýchacích cest, takže ani ony by neměly dráždit vaše tělo. Polštáře mají navíc i další funkci. Protože uleháte, pokládáte hlavu a krk, měly by splňovat jistou anatomickou funkci. Nebude se vám bortit krční páteř a nebude vás bolest hlava. Navíc správně zvolený polštář může svým tvarem působit pozitivně proti stresu. Až budete tedy vybírat povlečení a další lůžkoviny, obraťte se na firmu, která poskytuje pestrou nabídku. Například Ceskeluzkoviny.cz mají na e-shopu řadu produktů, které budou vyhovovat vašemu vkusu i požadavkům ohledně materiálů a vlastností, které působí příznivě na vaše zdraví. Uvidíte, že design se může skvěle snoubit s funkčností. Jen musíte vědět, na koho se obrátit.