Za nákupem i dobrým skutkem do Obchůdků s Albertem

Adventní období patří v Albertu dětem z dětských domovů. Sandra se do vánočních Obchůdků zapojuje již od roku 2012. Vyrobila tak nespočet dekorací, ale nejvíce ji baví aranžovat adventní věnce. Menším dětem pak pomáhá s výrobou dalších drobných dárků. „Minulý rok se doslova zaprášilo po malých andělíčcích vyrobených z keramických květináčů a letos plánujeme novinku, kouzelné skřítky," dodává.

Všechny své rukodělné výrobky budou děti prodávat ve speciálních Obchůdcích ve vybraných prodejnách Albert. Celý výtěžek pak putuje dětským domovům a dětem, které se zapojily do příprav Obchůdků. „Většinou zajdeme všichni na dobrou večeři do restaurace. Nebo minulý rok jsme byli na výletě na lodi. To se nám všem moc líbilo a užili jsme si to," vzpomíná Sandra.

Věnujte dárky od srdce

Děti věnují přípravám na vánoční Obchůdky velké úsilí a do vlastnoručně vyrobených dárků vkládají kousek sebe. Zastavte se za dětmi ve vybraných obchodech Albert a vykouzlete jim úsměv na tváři koupí jakéhokoliv výrobku. Obchůdky s Albertem se postupně objeví napříč celou Českou republikou až do 22. prosince. Seznam všech zapojených prodejen Albert spolu s termíny Obchůdků naleznete na webových stránkách Nadačního fondu Albert.

Zkušenosti ze světa obchodu hravě a zábavně

Díky vánočnímu projektu Nadačního fondu Albert se děti ze sociálně ohroženého prostředí učí mnoha dovednostem. Rozvíjejí kreativitu a tvůrčího ducha, jednají se zákazníky a získávají dovednosti a znalosti z finanční gramotnosti a světa podnikání. „Já jsem se třeba naučila více komunikovat s lidmi, a to mě na Obchůdcích hodně baví. Obzvlášť babičky a dědečkové se rádi zapovídají a ptají se nás, zda jsme všechny ty věci vyrobili opravdu my. Moc se jim naše výrobky líbí," sdílí své nadšení Sandra.