Metodika Montessori a její principy

Tento druh pedagogiky vychází především z potřeb dítěte samotného. Snaží se mu napomáhat v jeho přirozeném vývoji různých typů schopností a dovedností, posiluje smyslové vnímání a nabádá ke vzájemnému respektu a úctě. Dochází tak k formování osobnosti po různých stránkách. Společné vytváření pravidel v komunitě vede k uvědomění si správně fungujícího soužití ve skupině. Tato metoda napomáhá možnostem vyjádření svého vlastního názoru a hledání řešení různých typů problémů. Důraz je kladen na individuální vývoj každého z žáků a na jejich osobní potřeby. Mohou se tak samostatně realizovat a rozvíjet. Děti pak umí snáze porozumět svému okolí, učí se lásce k sobě samému, k ostatním i k prostředí, ve kterém se nacházejí. Rozdíl je také v tom, že za chyby nepřichází trest, ale naopak jsou ukazatelem toho, v jakých místech jsou ještě mezery a kde je potřeba se zdokonalit.

Jesličky určené pro nejmenší v batolecím věku

Nechcete jen pouhé hlídání vašich batolat, ale chcete jim dopřát lepší péči, rozumový a citový vývoj a aktivní zapojení do různých činností? V jesličkách v Montessori stylu na malá batolátka čekají aktivity vedoucí k jejich rozvoji nejen po fyzické, ale také po psychické stránce. Speciálně sestavený program zahrnuje individuální i skupinové činnosti, které napomáhají k vybudování stabilní sebehodnoty a lepšímu uvědomění si sebe sama. Samozřejmostí je respekt k individuálním potřebám a tvoření pocitu vzájemné důvěry. To vše vede k celkové naplněnosti a vyrovnanosti dítěte.

Mateřská škola inspirovaná prvky Montessori

Pro větší děti od 3 let je školka s prvky Montessori tím správným krokem k jejich růstu, získávání důležitých informací, zkušeností a principů na bázi individuálního vzdělávání. Dítě dostává možnost rozhodování se a má svobodnou volbu výběru konkrétní činnosti, která ho zajímá a naplňuje. Svobodnou volbu tak má všude tam, kde je schopné za své rozhodnutí převzít plnou zodpovědnost. Láskyplný přístup učitele k žákům je klíčovým znakem tohoto typu výchovy a ti tak získávají lepší pocit bezpečí, jistoty i úspěchu během různých úkolů a aktivit.

Zaměření na výuku cizích jazyků už od raného věku

Montessori školka se kromě prvků této metody zaměřuje i na výuku anglického jazyka, a to již od batolecího období. Výuka probíhá zábavnou formou, kdy si děti vštěpují základní slova a pravidla pomocí hry a zajímavých aktivit. Jazyková školka je tak perfektním řešením pro zvídavé kluky i holky různého věku. Po nastoupení na základní školu pak mohou plynuleji přejít na klasickou výuku, a to již se základními znalostmi z angličtiny.

Individuální a citlivý přístup ke každému jako základní krok k úspěchu

Mateřská škola andělská je sympatickým místem, které si zamilují nejen vaše ratolesti, ale i vy sami jako rodiče. Vytváří příjemné prostředí, ve kterém se všichni mohou cítit volně, sebevědomě a pohodlně. Je tu kladen především důraz na osobní rozvoj, zlepšení komunikačních dovedností, uvědomění si svého já, fungování v kolektivu a řešení různých situací. Samozřejmostí je osobitý, citlivý a individuální přístup ke každému z dětí, které jim umožní to, že se budou v prostředí cítit dobře a přirozeně.