Zumba

Pokud se musíte dlouze přemlouvat, abyste se vůbec „dokopali“ k nějakému cvičení, rozhodně vyzkoušejte Zumbu. Ta je totiž velmi oblíbená hlavně díky zábavě, kterou v lekcích zažijete. Zumba se řadí mezi fitness programy kombinující latinskou hudbu a taneční pohyby. Jedná se o intervalové cvičení, kde se střídají rychlé a pomalé rytmy.
Zumba nejenom formuje postavu a zbavuje přebytečných kil, je taky skvělým cvičením posilující srdce a kondici. Můžete si vybrat, zda se zapojíte do skupinových tréninků nebo si zumbu zacvičíte doma u televize. Každopádně – pohodlné dámské sportovní legíny s volným topem vám při cvičení nesmí chybět

Tabata

Jestliže máte v plánu shodit svá přebytečná kila, vyzkoušejte cvičení s názvem Tabata. Nevíte, co si pod pojmem představit? Tabata je jedna z forem vysoce intervalového cvičení, jehož principem je prudké zvýšení srdeční frekvence na velmi krátkou dobu – 20 sekund dřiny, 10 sekund odpočinku. Zdá se to velmi jednoduché, ale 20 sekund se vám bude zdát jako nekonečná doba.
Ovšem pozor! Díky tomu, že tabata vychází z intenzivních tréninků sportovců, není vhodná pro úplné začátečníky. A i při tomto sportu můžete vypadat skvěle, lehké dámské teplákové soupravy nebo legíny s tílkem jsou trefou do černého.

TRX cvičení

TRX je naprosto odlišný typ cvičení od toho tradičního. Po celou dobu tréninku pracujete pouze se svou vlastní vahou, která vám pomáhá budovat pevnou postavu. TRX cvičení je úžasné v tom, že jej můžete provádět kdekoliv, stačí pouze připevnit TRX pásy na dveře. Pro začátečníky je však dobré vyhledat fitness trenéra, který se tomuto cvičení věnuje a pomůže vám tak s osvojením si základních cviků, které musí být prováděny s velkou přesností.
A která sport vyzkoušíte vy?