Mějte přehled o tom, kolik platíte

Asi největším strašákem jsou skryté poplatky. Některé banky už od některých poplatků zcela upustily, v jiných stále platíte za všechny možné služby. Udělejte si průzkum a zjistěte si, kolik vás ve skutečnosti bude měsíčně provoz běžného účtu stát. Zeptejte se v bance také na to, zda se cena za vedení účtu snižuje s počtem transakcí, které měsíčně uskutečníte. I to může ve vašem případě hrát zásadní roli.

Potřebujete hotovost? Ověřte si pokrytí bankomatů

V dnešní době nosí stále méně lidí v peněžence hotovost. Pokud ale patříte mezi ty, kteří u sebe rádi nějakou tu bankovku mají, pak se při výběru rozhodujte také podle toho, jak velké pokrytí bankomatů daná banka nabízí. Zároveň se informujte, zda budete za výběry hotovosti z bankomatu platit a jaké jsou pro výběry podmínky.

Internetové bankovnictví, ve kterém budete jako doma

Neméně důležité je také online bankovnictví. Ne všechny banky mají uživatelsky přívětivé prostředí, které je zároveň intuitivní a snadno se v něm zorientujete. Důležité je, abyste rychle a snadno zadali platbu a bez potíží se zorientovali v historii transakcí. Banky obvykle nabízejí také možnost sjednat si další bankovní produkty jako například spořicí účet na pár kliků.

Nechoďte zbytečně na pobočku

Určitě ani vy nemáte času nazbyt. Proto si zjistěte, zda daná banka, u které se chystáte založit běžný účet, nabízí založení online a vyřízení dalších úkonů přes aplikaci. Některé banky stále vyžadují osobní schůzku na pobočce, na což není vždycky dostatek času. Vybírejte proto běžný účet i podle tohoto kritéria.

Bezkontaktní platba přes chytré hodinky nebo telefon

Pokud vlastníte chytré hodinky nebo chytrý telefon a láká vás bezkontaktní platba přes tato zařízení, pak se informujte o tom, zda banka tuto možnost platby v rámci svých služeb nabízí. Placení v obchodech pouhým přiložením telefonu nebo chytrých hodinek k terminálu si skutečně zamilujete. Je to ten nejrychlejší a nejpohodlnější způsob placení vůbec.