Designové toaletní stolky, které stojí za pozornost

Toaletní stolky se nyní opět začínají těšit velké oblibě. Současný trh nabízí širokou škálu designových vzorů, přizpůsobených tak, aby odpovídaly různým stylům našich domovů. Velmi populární jsou ale také stoly, které zachovávají vzhled původních modelů. Proto lze často narazit na krásně vyřezávané stoly z období baroka, stoly s oválnými zrcadly a mnoho jiných klasických modelů z různých historických období.

Toaletní stolek je zkrátka kus nábytku, kde žena nalezne všechny své doplňky k líčení a úpravě vlasů. Novinkou je, že mezi klasickými modely či modely, které jsou stylizované do určitých historických etap, lze nalézt také vzory modernistické, typické pro moderní interiéry. Jasným příkladem je Skandinávský toaletní stolek. Tento stůl z borovicového dřeva prezentuje moderní styl a zároveň klade důraz na ekologii a návrat k přírodě.

Zrcadlo je již samozřejmostí téměř pro všechny modely a neméně důležitou součástí je také židle k toaletnímu stolku. Tu lze pořídit buď samostatně nebo v sadě. A kde najít zajímavé modely? Ezidle.cz nabízí širokou škálu židlí k toaletnímu stolku, které jsou kombinací stylu a pohodlí, a které osloví většinu žen.

Jak vybrat správný toaletní stůl do ložnice

Ložnice je místem odpočinku a zároveň místem, kde má žena klid pro úpravu svého zevnějšku. Proto je toaletní stůl ideálním doplňkem této místnosti. Samozřejmostí by mělo být přizpůsobení tohoto kusu nábytku stylu místnosti. V současné době je velice populární tzv. glamour styl. Proto hodně žen volí právě tento nábytek do ložnice. Avšak v případě glamour stylu je velmi důležité sladit barvy a vzor s místností.

V případě, že jste milovníky minimalismu je jasnou volbou skandinávský toaletní stůl. Typické jsou pro něj jednoduché linie a strohost, a proto skvěle zapadne do moderního interiéru. Výběr však závisí především na vkusu dané dámy a uspořádání konkrétního interiéru. Velmi důležitá je rovněž funkčnost tohoto nábytku. Každá dáma totiž ocení dostatek prostoru pro uložení své kosmetiky a dalších doplňků.

Jak vybrat vhodné zrcadlo?

Toaletní stůl se zrcadlem či bez? V momentě, kdy zvolíme toaletní stůl bez zrcadla, lze přemýšlet o možnostech jeho dalšího využití. V takovém případě může totiž toaletní stůl suplovat i klasický psací stůl. Tento typ stolu volí zpravidla praktické dámy. Chybějící zrcadlo pak mohou nahradit klasickým toaletním zrcátkem, které lze spolu s dalšími kosmetickými doplňky schovat do šuplíku.

Toaletní stolek se zrcadlem je naopak častou volbou žen, pro které je líčení každodenní rutinou. V tomto případě je výbornou volbou právě již zmiňovaný glamour styl. Naopak minimalistické toaletní stolky často zrcadlo postrádají.

Zrcadlo musí ladit jak ke stolu, tak i k dalším prvkům jeho vybavení. Pokud se jedná o toaletní stolek z 19. století, pak bude ideální zrcadlo ve tvaru elipsy s bohatým zdobením. Typické pro tuto dobu jsou rovněž tři zrcadla, která ženě umožní pohled ze všech stran.

U moderních stolů rovněž nabízíme široký výběr zrcadel, které lze dopasovat ke konkrétnímu stylu.

Na www.ezidle.cz naleznete mnoho modelů jak toaletních stolů, tak i dalšího nábytku do Vaší ložnice.

A jakou zvolit židli k toaletnímu stolu?

Židle či taburet? U sedadla je mimo vzhled důležité také pohodlí, jelikož zde trávíme obvykle dost času. I zde nabízíme poměrně široký výběr. Například taburet je ideálním výběrem pro dámu, která ocení zejména funkčnost, jelikož zabírá málo místa. Snadno jej lze zasunout pod stůl tak, aby nepřekážel. Přitom nemusí jít nutně o tvrdou židličku, ale o pohodlné, tvarované sedadlo, čalouněné látkou s příjemným, měkkým sedátkem.Takové taburety se vyrábějí v mnoha designech, od toho minimalistického, přes klasiku až po oblíbený glamour styl.

Pro ženy, které při líčení upřednostňují hlavně pohodlí, je ideálním řešením toaletní křeslo, které zajisté splní očekávání každé ženy. Je správnou volbou pro ženy, které u kosmetického stolku rády tráví hodně času, ale také pro ženy, které ocení