Na co si dát pozor při nákupu vybavení do obývacího pokoje?

Obývací pokoj by měl i v menších domech a bytech poskytovat dostatek pohodlí, pro všechny členy domácnosti i případné návštěvy. Rozhodně se tak nevyplatí šetřit prostorem v oblasti posezení.

Naopak nějaké ty centimetry můžete ušetřit při výběru obývací stěny. Pokud chcete dosáhnout moderního vzhledu a zároveň si usnadnit úklid, je vhodné se poohlédnout po obývací stěně v minimalistickém designu.

Ani při výběru menší stěny byste však neměli na několik skutečností zapomenout. Součástí obývací stěny by měl rozhodně být TV stolek, který je zpravidla středovým bodem každé obývací stěny. Případně pokud je váš obývací pokoj opravdu malý můžete volit samostatný TV stolek.

Jak vybírat TV stolek?

Zaměřte se především na jeho rozměry. S módním trendem velkých televizních obrazovek, se totiž často stává, že se televize do výklenků u obývacích stěn nevejdou a vy pak musíte horní skříňku, vitrínu či poličku posunout, což nevypadá úplně hezky.

Navíc i televizní stolek by měl dodržovat určitá nepsaná pravidla ohledně jeho přesahů. Ty by měly být, před a za televizí 5 cm, na stranách pak 10 cm. Bez těchto přesahů by nejen, že nevypadal stolík tak pěkně, ale mohlo by to být i nebezpečné.

Jak si vybrat TV skříňku?

Pokud se rozhodnete pro výběr samostatně stojícího TV stolku, můžete se poohlédnout i po TV skříňce. TV skříňka se od klasického TV stolku liší svou výškou, ale i většími úložnými prostory. Kromě uložení herních konzolí či Vaší sbírky filmů, tak můžete získat prostor i s několika poličkami.

TV skříňka je oblíbenou variantou vybavení obývacích pokojů, zejména v případech, kdy je televize umístěna samostatně na stěně bez zakomponování k ostatním prvkům obývacího pokoje. Díky vyšší výšce je pak skříňka pod TV oblíbenou volbou i v případě televizí s menší úhlopříčkou, protože vhodným způsobem upravuje zornou výšku.

Právě u menších televizí pak vypadají TV skříňky i estetičtěji, protože nejsou zřetelné velké přesahy na délku, které by televizi opticky ještě zmenšily.

Jak vybrat správný design?

V oblasti designu stále vyhrávají účelné imitace přírodních materiálů, velmi populární jsou různé odstíny dubového dřeva s prosklenými detaily. Právě takové kousky snadno sladíte s různými barvami sedacích souprav.