Měli bychom vědět, co jíme

Pokud je naším cílem zredukovat nějaké přebytečné kilogramy, měli bychom vědět, jaký je náš denní příjem kalorií. Pokud to nevíme, můžeme si tuto neznámou vypočítat dle postupu v tomto článku anebo můžeme vložit svoji důvěru v někoho zkušenějšího a nechat si kalorický příjem sestavit i s přesně daným jídelníčkem. Jedním z mistrů v oboru je Robert Humpál z projektu Supertrener.cz, který se v oboru pohybuje přes dvacet let.

V zásadě bychom ale měli vědět, že pokud chceme zhubnout, náš denní příjem energie by měl být nižší než náš výdej. To můžeme udělat dvěma způsoby

  1. Snížíme příjem energie (jídla)
  2. Zvýšíme výdej energie (pohyb)

Nejlepším se jeví kombinace obou principů. Pokud totiž budeme snižovat příjem energie, musíme si nějakým způsobem upravit jídelníček, díky čemuž si však můžeme zlepšit životosprávu a naučit se správně stravovat.

Zhubnu díky ketodietě?

Můžete, ale i nemusíte.. Proč? I v tomto případě platí základní pravidlo - denní příjem energie musí být nižší, než výdej, potom začnete hubnout. Pokud si tedy myslíte, že vás ketogenní dieta sama o sobě spasí, nemusí tomu tak být i přesto, že tento styl dnes mnoho lidí považuje za revoluční. Pro ty, kteří neznají keto dietu - jde o princip nízkosacharidového stravování, které si zakládá na příjmu energie z tuků a bílkovin. Výhoda tohoto stravování však může být v tom, že si díky nízkému přijmu sacharidů můžete zlepšit citlivost na inzulín.

Já zhubnu díky spalovačům tuku!

Je zajímavé, jak velký vliv má marketing na konečné uživatele, kteří si například myslí, že díky nějaké tobolce začnou hubnou a nic ve svém životě nemusí změnit. Spalovače tuků vám mohou pomoci při shazování kilogramů, ale v případě, že máte nastavený jídelníček i trénink! Například nejlépe hodnocený spalovač na e-shopu Kulturistika.com je Czech Virus Synephrine MAX, který pouze dopomáhá k pomoci zrychlení metabolismu. Proto nevyhazujte peníze za zbytečné doplňky stravy a investujte raději do kvalitních potravin!