Oblečení adekvátní k situaci

Hlavním vodítkem k tomu, jaký styl oblečení byste si měli vzít na sebe, je už samotné místo setkání. Pokud si nejste jistí, lze u obou pohlaví zvolit universální modely, jako jsou společenské kalhoty s halenkou / s košilí. Pro dámy se pak nabízejí i šaty s dlouhým rukávem, které se hodí pro formální i více uvolněná setkání.

V případě formální večeře v lepší restauraci, v divadle či na jiné společenské události rozhodně není na škodu zvolit slavností oděv. Pokud naopak vyrážíte do kavárny nebo dokonce jen tak do přírody, není nezbytně nutné si na sebe brát společenskou róbu. Zároveň ale v jakékoliv situaci zapomeňte na vytahané oblečení, na kterém je na první pohled vidět, že jste si s jeho výběrem příliš práce nedali. Váš budoucí partner si to může vyložit jako malý zájem či náznak vaší nedbalosti.

Parfém ano, ale ne příliš

Než půjdete na rande, vyhraďte si dostatek času, abyste se stihli obléct a celkově připravit. Předem si vyberte, co si na sebe vezmete. Plánujete-li speciální líčení, se kterým nemáte denní praxi, vyzkoušejte si ho několikrát nanečisto. V případě, že hledáte unikátní voňavku pro tuto příležitost, podívejte se na recenze na nejlepší parfém pro ženy, které mužům příjemně voní.

Kromě antiperspirantů proti pocení, se kterým se vyplatí nešetřit, všeobecně platí, že méně je někdy více. Nepřehánějte to s výrazností líčení ani s parfémy. Střídmé nanášení vůně je dobrou radou pro muže i pro ženy. Zatímco vy sami si na pach použitého přípravku brzy zvyknete, pro okolí může být vůně až příliš silná. Zvláště v uzavřených místnostech se nejedná o nich příjemného.

Dlouhodobá příprava se vyplatí

Pravidelné dbaní o vzhled vám pomůže uspět na rande a navíc zvýší celkové sebevědomí. Pokud nejste s něčím na svém těle spokojení, řešte vše raději předem. Začněte se zdravým stravováním pro hezčí postavu nebo si vyberte nejlepší krém na vrásky. Budete-li se líbit sami sobě, snadněji se uvolníte a seznamování vám půjde mnohem lépe.

Mnoho lidí je z prvního rande nervózní a při přípravě neví, co si vzít za oblečení a co za kosmetiku použít. Ke zvládání situace výrazně pomůže, pokud se nesnažíte vše dohánět na poslední chvíli. Ať už jste zadaní nebo ne, hodí se mít doma minimálně jeden model oblečení vhodný do společnosti, což zejména muži často podceňují.

Důležité je cítit se pohodlně

Dobře zvolené oblečení dokáže zapůsobit na vašeho budoucího partnera, ale při rozhodování, co si vezmete na první rande, nezapomínejte ani na sebe. Pokud se v nějakém stylu oblečení necítíte vysloveně dobře, zvolte raději jiný oděv, než abyste měli celou dobu nepříjemný pocit. Například vysoké podpatky působí sice velice elegantně, ale ženy, které na ně nejsou zvyklé a neumějí v nich s jistotou chodit, mohou touto volbou nadělat více škody než užitku.

Ačkoliv se snažíte na svůj protějšek zapůsobit, není dobrý nápad volit takové oblečení, které nevystihuje váš styl a nikdy jindy jej nenosíte. Pokud jste v běžném životě například spíše sportovní typ, nepřehánějte to s načančanými šaty a raději si vezměte jednodušší sukni s halenkou. Váš budoucí partner by později mohl být nepříjemně překvapený. Styl oblečení totiž mnohdy v podvědomí lidí vystihuje celkový postoj k životu nebo oblíbené aktivity.

Při přípravě na rande si dejte na volbě oblečení záležet, ale přímo při samotném setkání se již netrapte vzhledem. Raději si užijte daný okamžik. Pokud váš protějšek výběr vhodného oblečení nezvládne úplně na jedničku, nesuďte podle vzhledu a snažte se ho raději lépe poznat, než si uděláte názor. Také ho za to nekritizujte. Nepříjemné poznámky ohledně vzhledu by mrzely i vás.