Přiznejte se. Jak moc znáte sama sebe? A jak moc znalost vlastního já ovlivňuje vaše nálady a vztahy? Já jsem dříve bývala mrzutá, nepříjemná, potýkala se s problémy ve vztazích a nedokázala se vyrovnat se samotou. Všechno jsem házela na všechny okolo sebe a nedokázala si přiznat, že je chyba ve mně. Jenže pak mi kamarádka otevřela oči. Řekla mi, ať se nejdříve zamyslím sama nad sebou.

Sice to nebyla jednoduchá cesta, ale nakonec jsem přišla na to, že všechny problémy vycházejí z toho, že se vlastně nemám ráda a že nevím, co chci. Tak jsem si řekla, že to změním a každý den si vyhradím chvíli jenom pro sebe, abych se lépe poznala. Prostě takové rande sama se sebou.

Co myslíte, zafungovalo to? Ano, teď jsem mnohem spokojenější, vyrovnanější a mužům dokáži říct, co se mi líbí. A když jsem sama, tak se z toho nehroutím, protože dokážu vyjít sama se sebou a náladu si zvednu orgasmem. Tak nedělejte drahoty a přijměte své pozvání na rande. Vždyť kdy jindy začít než teď, když jste zavřená mezi čtyřmi stěnami? Prozradím vám pár svých triků.

Tanec s mopem

Jak se máte soustředit sama na sebe, když na stolku před vámi stojí špinavá sklenička, na zemi je pár smítek prachu a na okně jsou šmouhy? Proto je před úklidem hlavy a tříděním myšlenek dobré pořádně uklidit domácnost. Teprve pak se můžete soustředit sama na sebe. Úklid domácnosti je navíc ideální k vyčištění hlavy. Nemusíte se soustředit na nic jiného než na práci.

Mne úklidy moc neberou, takže jsem si musela najít motivaci. Něco, co mi to celé zpříjemní. Za mě doporučuji vyzkoušet venušiny kuličky, které během pohybu uvnitř pěkně "šterchají" a přinášejí mi příjemné potěšení. Na orgasmus to sice není, ale kromě mírného vzrušení mě hřeje i vědomí, že posiluji své pánevní svaly.

Po úklidu se nezapomeňte pochválit (a chvalte se pokaždé, když se vám něco povede).

Romantika ve vaně

Po úklidu nastává chvíle sebepoznávání. Někomu vyhovuje křeslo, jinému lehátko na balkoně, mně se ale nejlépe přemýšlí ve vaně plné horké vody a voňavé pěny. Když si chci chvilky ve vaně ještě víc zpříjemnit, vezmu si s sebou skleničku dobrého vína, zapálím vonnou tyčinku nebo svíčku a pustím si oblíbenou muziku.

Kromě rozjímání můžete ve vaně poznávat své tělo. Nestyďte se dotýkat sama sebe a objevovat své erotogenní zóny. Nezapomeňte mít ale při ruce nějakou erotickou hračku, když byste se příliš rozpálila. Zkuste třeba dildo s přísavkou – voda mu neublíží a jde připevnit k okraji vany. To se pak dají dělat hotová kouzla.

Po koupeli se na sebe usmějte do zrcadla (a to stejné udělejte vždy, když u něj budete).

Vzrušení v posteli

Když nemám náladu na koupel a dlouhé rozjímání, tak si rovnou dám sex schůzku s vibrátorem v posteli. Před pár lety mě tyhle hračky tolik nebraly, většinou to totiž byla plastová chrastítka v oplzlých krabičkách. Ty dnešní jsou však jiné. Krásné, stylové a svoji práci odvedou na výbornou.

Když jsem přemýšlela jaké erotické hračky vybrat, inspiroval mě článek: 5 erotických pomůcek, které vám pomohou najít samu sebe.

Při hraní s vibrátorem se vždy snažím vnímat svoje pocity a soustředím se na to, jaký druh stimulace se mi líbí. Díky tomu jsem zjistila i to, kde je a jak a na co přesně reaguje můj bod G. Tyto vědomosti pak můžete směle uplatnit ve vztahu s partnerem a utužit tím váš milostný vztah.

Naučte se nahlas vyslovit, co se vám líbí (muži mají rádi, když jim to dokážete říct).

Sladká tečka na závěr

Pokud se vám nedaří s vibrátorem dosáhnout vrcholu, nezoufejte. Ani mně se to nepodaří pokaždé. Přišla jsem však na elegantní řešení. Do úspěšného konce své rande dotáhněte se stimulátorem klitorisu. Ten u mě funguje pokaždé a po takovém orgasmu mám v těle víc endorfinů než po tabulce čokolády.

Za tu dobu, co jsem začala pořádně objevovat sama sebe, jsem vyzkoušela hned několik hraček. Můžu tak říct, že se mi nejlépe osvědčily hned dvě - malý výkonný vibrátorek a pulzační stimulátor. Každá jsme ale jiná, takže sama vyzkoušejte, která hračka je pro vás ta pravá. To objevování je na tom stejně nejzábavnější.

Tak co, řeknete sama sobě ano?