Vybrali jste si nové vozidlo a možná si lámete hlavu nad tím, kde a jak ho pojistit. Je pochopitelné, že svou peněženku nechcete zbytečně dál zatěžovat, ale zákon je zákon a přeci jen byste měli rádi své cesty co nejvíce „posychrované“.

Věděli jste, že…
…povinné ručení byste měli mít sjednané už před samotnou koupí auta?

Není pojištění jako pojištění

Pojištění vozidla by mělo hrát vždy prim! Povinné ručení je na rozdíl od havarijního pojištění stanoveno zákonem a bez jeho platného uzavření byste neměli ani vyjet z autosalonu. Na trhu existuje nepřeberné množství nabídek povinného ručení i havarijního pojištění. Záleží tak jen na vašem výběru. Na portále Porovnej24.cz si zaručeně vyberte přesně takové povinné pojištění auta, které bude ušité na míru přímo vašim potřebám.

Povinné ručení – toto zákonem stanovené pojištění hradí pouze škody způsobené vámi na druhém vozidle. Pojištěni jste však i pro případ, že byste způsobili zranění třeba svým spolujezdcům. Povinné ručení kryje škody, kterou způsobíte dokonce i třetí osobě a to jak majetkové nebo zdravotní.

Havarijní pojištění – u „havarijka“ nutnost stanovena zákonem není. Každý řidič však ví, že je více než moudré si havarijní pojištění zřídit. Kryje škody způsobené dopravní nehodou, ale také jiná rizika jako jsou například vandalismus, přírodní katastrofy, ale i krádež vozidla.

Na co myslet při zřizování pojištění?

Správný výběr pojišťovny

  • každá pojišťovna má svá specifika a záleží jen na vás, se kterou naleznete společnou řeč. Základem správné pojistky je pečlivé pročtení pojistných podmínek, které zaručí, že vám pojišťovna nabízí přesně to, co od ní očekáváte.

Auto stárne? Snižujte si pojistnou částku

  • není žádným tajemstvím, že váš motorový miláček každým rokem stárne a tím tak ztrácí na hodnotě. Proto neváhejte a každý rok se snažte pojistnou částku ponížit v závislosti na stáří auta. Je přeci zbytečné, abyste platili více, i když auto má své nejlepší léta za sebou.

Doplňková pojištění

  • ke svému pojištění si můžete pořídit i doplňková pojištění. Jedná se o rozšíření vaší pojistky, kdy vám pojišťovna poskytne náhradní vozidlo nebo kryje vaše zavazadla.