Podívejme se například na infrapanely. Bylo by chybou vnímat je jen jak o jakousi „módní záležitost." Tak tomu totiž není. Mohou nám nabídnout i řadu účinků na naše zdraví – a to jak psychické, tak i fyzické. A v neposlední řadě je jejich provoz poměrně levný a panely samotné jsou cenově dostupné opravdu komukoli.

Efektivnější díky jednoduchému principu

Zatímco běžné teplovodní vytápění a přímotopy pracují na principu vyhřívání topného tělesa, které až následně ohřívá okolní vzduch, infrapanely šíří teplo do interiéru prostřednictvím infračervených vln. Je to podobné, jako například prostor před televizí, jenž v noci ozáří její světlo. Ztráty jsou tak minimální. Infrapanely jako první navíc vždy ohřívají předmět v místnosti, a teprve od nich se ohřívá samotný vzduch. Celý proces je tak rychlejší a dlouhodobě efektivnější. A nezáleží na tom, zda vsadíte na běžné dostupné modely nebo například na oblíbené topné obrazy.

Stará dobrá novinka

A nenechte se zmást, princip infrapanelů nás provází už poměrně dlouho. Jen byly ještě donedávna dostupné spíše v lékařských zařízeních. Pomáhají totiž efektivně prohřát organismus, podporují krevní oběh, pomáhají s léčbou zánětů, a dokonce i některých duševních chorob (deprese, chronická únava apod.). Vyhřívají se s nimi děti v inkubátorech i pacienti po operacích.

Pro domácí použití jsou však vcelku novinkou, zvláště jde-li o obrazové infrapanely a další moderní řešení. Vypadají skvěle a perfektně se začlení do jakéhokoliv prostoru. Napomáhá tomu i široká paleta dostupných modelů. Najdete tu řešení pro malé kanceláře, kde se infrapanel vejde tak nanejvýš pod pracovní stůl, ale také pro zimní garáže nebo dílny, které vám jen za cenu malé investice (a to jak nákupní, tak i provozní) poslouží jako celoročně komfortní prostor.

Chtějte infrapanely se zárukou kvality

Obraťte se na speciality, kteří na našem trhu působí již 30 let – firma Fénix. s.r.o. Ta své první topné panely na infra principu vyslala na náš trh už v roce 1990. Od té doby se její sortiment rozrostl, a to zejména v požadavcích designových a estetických řešení. Žádná z těchto úprav se však nikdy nepodepsala na efektivitě, s jakou infrapanely ECOSUN prostor okolo sebe vyhřívají. Předávají mu vždy maximální možné množství sálavého tepla, zatímco nutnou konvekční složku potlačují co nejníže. Potěší vás také cenová dostupnost nabízených řešení i široká nabídka doprovodného sortimentu. Vše si můžete prohlédnout například na stránkách Infraobchod.cz.