Dnešní děti se nad tímto úkolem nepozastaví. Formu i obsah tohoto slova dobře znají, tím spíš v tomto roce, kdy je to v kontextu s dalšími, nově velmi hojně užívanými slovy jako třeba distanční výuka, epidemiologie a hygienická opatření.

Maminka se třeba hned ráno dcerky ptá: „Už sis brala na (koho-co? 4.pád) imunitu vitamíny a lžičku medu?".

Nebo vnouček slyší dědečka, kterak si dává do bylinkového čaje lžičku červeného vína se slovy: „Imunita (kdo-co? 1.pád) je teď obzvlášť důležitá, holenku!".

A v přírodovědných pořadech se důležitosti imunity (koho-čeho? 2.pád) aneb obranyschopnosti organismů věnují popularizátoři vědy velmi zodpovědně a u různých úrovní života, neb imunita není zdaleka výsadou jen lidského druhu.

A ještě závěrem tohoto jazykovědného koutku doplníme pád 3., a to nyní na začátku zdravotně a organizačně tolik náročného podzimu:

Cítíme-li, že nejsme v nejlepší zdravotní kondici a je třeba naší toho času ochromené imunitě (komu-čemu? 3.pád) pomoci, můžeme to udělat zlepšením naší životosprávy a také formou enzymové kúry.

Enzymový lék Wobenzym posiluje oslabenou imunitu, přispívá k obnově přirozené imunity a pomáhá při opakovaných zánětech dýchacích cest bakteriálního i virového původu. Více na www.wobenzym.cz.

Lék Wobenzym je lék k z přírodních zdrojů k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Lék Wobenzym je lék k z přírodních zdrojů k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.