Bohužel u výklenků nestandardních rozměrů se spíše hodí vestavěné police místo regálů. I když u vestavných polic můžete využít celou šíři výklenku stejně jako výšku. Každopádně se vám vyplatí regál, který má mnohem vyšší nosnost. A pokud se vám nebude zdát jeho stabilita, pořád existuje možnost jeho ukotvení!

Robustní regál vás jistí

Pokud si zvolíte správnou nosnost, budete moci na regál dát prakticky cokoli. Zvažte například, zda by se vám ve výklenku hodila designová výzdoba, nebo spíše něco užitečnějšího. Dokonce se dá udělat z regálu částečné vinné místečko. Necháte si spodní část regálu bez police a dáte tam menší speciální chladničku na víno nebo jen dřevěný pořadač na víno. K okrajům regálu přistavíte buď samotné květináče (například s palmou) nebo sošky či vysoké vázy. A na další polici umístíte převislé květiny a na další polici například kuchařky nebo jiné zajímavé knihy.

V případě, že je výklenek ve sklepě a pořídíte si kovový regál s nosností 500 kg na polici, pak se uspořádání nářadí na regál stane jednoduchou záležitostí. Pokud se vám nelíbí rohový kovový regál, pak existují i krásné z přírodního dřeva! A to je panečku něco.

Rustikální vzhled – nechte vyřádit své děti

Sháníte do pokojíčku pro děti regál, aby si mohly uskladnit věci? Pak zvolte bílé police, které si děti mohou vyzdobit sami. Bílá barva se hodí k většině stylů, ale představují i plátno pro kreativitu. Pokud vaše děti rády malují po všem, co naleznou, pak jejich energii přesměrujte. Nechejte jim volnou ruku v tom, aby si regál vyzdobily a zaplnily samy. Uvidíte, jakou mají fantazii a zároveň jim pomůžete vyvinout další důležitou vlastnost – kreativní myšlení. Po práci je právem odměňte!