Nádherné národní parky, rozkošné vesničky, velká spousta pláží a k tomu ještě skvělé jídlo. Díky své oblíbenosti se navíc tahle letní destinace dočkala modernějších hotelů i kvalitnějších služeb. Chorvatsko a dovolená k sobě zkrátka pasují stejně, jako zmrzlina k létu. Mrkněte na nabídky a zjistíte, že zastaralá stigmata už dávno neplatí.

Navzdory všem zlepšením vás ale pobyt stejně nevyjde draho. Přesvědčte se o skvělých cenách na Skrz.cz – vyhledávači dovolených – kde najdete ubytování na týden i s polopenzí třeba od 4 499 Kč. Vybrat si ale můžete i luxusní resorty s bazény na terase, nebo ještě o kus levnější mobilhomy.

Léto plné výtečného jídla

Co se vám vybaví, když se řekne dovolená? Nejspíš vám jako první do myšlenek vpluje slovo odpočinek. Ale co jídlo? Lokální lahůdky, nejčastěji různé variace mořských plodů, jsou nedílnou součástí každé cesty za hranice. Chorvatská kuchyně je velmi pestrá a dokonce se mírně liší i dle toho, v jaké oblasti se nacházíte. Hlavními jmenovateli jsou ale na rožni pečená masa, záhřebský řízek a třeba i ryby. Ty nejčastěji podávají dušené s rajčaty a dalšími surovinami. V opravdu hojném množství se pak ke všem pokrmům podává zelenina. Mrkev, květák, hrášek, brokolice i papriky servírují snad všude.

Léto plné přírodních krás

Vaše dovolená ovšem nemusí sestávat jen z polehávání na pláži a debužírování místních dobrot. (Ačkoliv pokud chcete, směle do toho. Zní to božsky!) Chorvatsko skýtá mnohem více možností, jak trávit volný čas. Prozkoumat národní parky je v tomhle případě určitě nutnost, protože jejich okázalá krása vám opravdu učaruje. Největším (a možná i nejkrásnějším) jsou Plitvická jezera. Tyrkysově modré vodní plochy tu obklopují vápencové masivy a celá tahle nádhera je ponořena do zeleně lesů. Takové kráse neodolali ani producenti filmu Poklad na Stříbrném jezeře. Podobných skvostů se v téhle skoro sousední zemi nachází ale mnohem více.

Léto plné šumění mořských vln

Zní to skoro idilicky, že? Ono totiž vlastně je. Téhle evropské pohádce ještě korunu nasazuje místní moře, které je nádherně průzračné. Slaná modř navíc omývá velkou spoustu měst. Ubytování přímo na pláži, nebo velmi blízko ní tu není nic neobvyklého. Až vás tedy ráno pošimrají sluneční paprsky na nose, zaposlouchejte se a uslyšíte šumění vln možná až do pokoje.

Tak co říkáte, nezní to jako skvělá dovolená? Podle nás totiž rozhodně ano a doufáme, že pokud do Chorvatska zamíříte, tak si svůj pobyt užijete na maximum.