Čechy nejnavštěvovanější místo v Egyptě je již po několik let letovisko Hurghada a to zcela oprávněně. Soubor zdejších hotelových komplexů nabízí širokou škálu výběru za velmi atraktivní ceny. „Právě poměr kvality a ceny a dělá z Egypta nenahraditelnou destinaci,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style. Zpravidla čtyř nebo pětihvězdičkové hotely jsou rozlehlé, nabízejí velmi kvalitní servis a každý si tu najde klid pro odpočinek, ale i spousta příležitostí pro zábavu.

Hurgahda je tedy častým cílem rodin s dětmi, pro ty je zde totiž připraveno nespočet atrakcí, od dětských hřišť, přes sportovní a animační programy, až po rozlehlé aquaparky. Jistá výhoda je to i pro rodiče. Jen si to představte, děti řádí na skluzavkách a vy máte chvíli na to, abyste si vychutnali osvěžující drink, ledovou kávu nebo stihli přečíst alespoň jednu kapitolu ze své oblíbené knihy.

Tip: Hotely Pickalbatros

Hotely ze sítě Pickalbatros – dokonalé spojení kvality, komfortu a prvotřídních služeb. Moderně vybavené pokoje, krásné pláže, vynikající kuchyně a spousta zábavy pro vás i vaše blízké. To zkrátka musíte zažít! Tyto hotely jsou skutečnou zárukou naprosté spokojenosti.

Ať už jste zkušenými potápěči nebo potápěčské brýle nasadíte opravdu jen zřídka, místní podmořský svět vás naprosto uchvátí. Nádherné korálové útesy s pestrobarevnými rybkami a jinými podmořskými živočichy se nacházejí téměř u každého hotelu jen pár metru od břehu.

Dalším velkým zážitek je pouštní dobrodružství. V rámci organizovaného výletu s CK Blue Stye můžete v poušti strávit celé odpoledne a věřte, že se rozhodně nebudete nudit. V malých skupinách nasednete do terénního džípu, který je samozřejmě řízen profesionálním řidičem, a vyrazíte do pouště. Samotná jízda přes písečné duny kombinuje zábavu s lehkou dávkou adrenalinu, rozhodně to ale stojí zato. Po zhruba 2 hodinách jízdy přijedete do beduínské vesnice, kde vám bude nabídnut arabský čaj. Seznámíte se s životem a tradicemi beduínů a budete mít možnost projet se na velbloudech. Po návratu z beduínské vesnice zpět do „základního tábora“ budete mít ještě možnost projet se po písečných dunách na čtyřkolkách, navštívit hrnčířské muzeum a také minizoo. Večer zakončíte barbecue večeří s egyptskou folklórní show.