…proto jsme se spojily s vizážistkami a daly pro vás dohromady průvodce snadným výběrem. Zároveň jsme otestovaly hned několik přípravků z nabídky parfumerie Sephora. Dozvíte se tak i o novinkách vyzkoušených doslova na naši vlastní kůži.

Tak tady je vaše cesta k dokonalé a přirozené pleti.

1. otázka: Jaký máte typ pleti?

Suchá a citlivá pleť totiž ocení spíše lehčí konzistenci, která rozjasňuje a zvláčňuje (třeba Sephora Collection Zdokonalující make-up, u kterého jsme uvítaly snadné roztírání a přirozený finiš nebo Reboot od Make Up For Ever. Tomu vděčíme za celodenní hydrataci a rozjasnění). Mastnější pleť naopak vyžaduje spíše matující make-upy zaměřené na perfektní krytí (například #Faux Filter Foundation od Huda Beauty).


SEPHORA COLLECTION Zdokonalující make-up 10 hodin


MAKE UP FOR EVER Reboot

2. otázka: Jaký je odstín vaší pleti?

Nový make-up je vždy lepší vyzkoušet nejen na hřbetu ruky, ale také přímo na obličeji. A pamatujte, že jinak bude vypadat na denním světle a jinak na umělém osvětlení prodejny. Najít „odstín všech odstínů” je ale snadné i díky tomu, že některé značky nabízejí až desítky variací (Pro Filt’r Hydrating Longwear Foundation od Fenty Beauty by Rihanna neuvěřitelných 50 druhů a #Faux Filter Foundation od Huda Beauty se specializuje i na méně obvyklé odstíny pleti).


FENTY BEAUTY BY RIHANNA

3. otázka: Jaké je stáří vaší pleti?

Částečně souvisí s typem pleti, ale neplatí to vždy. Mladé dívky by měly vybírat lehčí texturu i v případě, že nekryje dostatečně všechny nedostatky. Pupínky pak snadno dokryjí korektorem ve stejném odstínu. Určitě je osloví hravé balení Flawless Brightening Liquid Foundation od Benefit, jeho výhodou je i ochranný SPF faktor 15 a to, že z mastnější pleti udělá snadno sametovou. Pro starší a namáhanější pleť je pak dobrou volbou Reboot od Make Up For Ever – nezvýrazňuje vrásky, navíc působí jako pečující maska a také velmi dobře kryje.


BENEFIT COSMETICS Hello Happy Flawless Brightening Foundation

4. otázka: Máte problematickou pleť?

Pokud vaši pleť trápí problémy, jako jsou jizvičky, pupínky či pigmentové skvrny, potřebujete pomocníka, který si poradí s vysokým a přirozeným krytím. Doslova novou vrstvu kůže vám vytvoří #Faux Filter Foundation od Huda Beauty – hodí se spíše pro mastnou až smíšenou pleť. Pro tu sušší vyzkoušejte Sephora Collection Zdokonalující make-up. U něj jsme ocenily možnost velmi přirozeného vrstvení.


HUDA BEAUTY #FauxFilter Foundation Makeup

5. otázka: Potřebujete korektor?

My doporučujeme vždy používat korektor na oční okolí. Nejen proto, že tenčí kůže potřebuje speciální péči a make-up pro ni není vhodný, ale tyto přípravky jsou i specialisty na maskování únavy, kruhů pod očima a drobných vrásek (např. Sephora Collection High coverage concealer – dobře kryje a my jsme ocenily také velmi příjemný aplikátor).


SEPHORA COLLECTION High coverage concealer

Pokud potřebujete opravdu silné krytí, naneste na pupínek či flíček korektor v jedné vrstvě, poté make-up a další vrstvičku korektoru. Tu neroztírejte, ale jemně vklepujte prsty – bude vypadat přirozeněji. Testovaný Boiing Cakeless od Benefitu je navíc voděodolný.


BENEFIT COSMETICS Boiing Cakeless

6. otázka: Jak chcete make-up nanášet?

Make-up lze nanášet houbičkou, prsty, či speciálními štětci. Ať už si zvolíte kterýkoliv způsob, vždy ho nezapomeňte rozetřít do ztracena, hlavně v oblasti přechodu mezi obličejem a krkem a vlasy. My vyzkoušely štětec od Make Up For Ever z řady Reboot. Získal si nás pevnými a na dotek příjemnými štětinami a make-up se s ním dobře nanáší, nejen dlouhými tahy, ale i poklepáváním pro více krycí efekt.


Kabuki štětec

Pomohly vám naše otázky? Doufáme, že ano a že vám bude vybraný make-up vyhovovat a vaše pleť bude díky němu zářit. Kdybyste přeci jenom potřebovaly více rad, zastavte se v parfumeriích Sephora, tento podzim se na hledání toho nejlepšího make-upu speciálně zaměřují.