VEČER TŘÍKRÁLOVÝ ANEB COKOLI CHCETE je představení plné hudby, lásky a moře. Tato Shakespearova “sváteční komedie” o neuchopitelnosti a neuspokojitelnosti touhy se přímo hemží rozvernými kousky. A skvělé obsazení je rozhodně nenechá vyznít na prázdno, jména jako Nela Boudová, Monika Timková, Milan Šteindler, Václav Kopta, Martin Pechlát, Josef Carda nebo Petr Stach zaručují, že se při rozplétání osudů dvou ztracených sourozenců, které rozdělí moře, pořádně pobavíte.


Monika Timková, Tomáš Měcháček, Večer tříkrálový 2016

Shakespearovské postavy jako současné celebrity

Velmi nápaditá je i scéna tohoto divácky oblíbeného představení Letních shakespearovských slavností. „Požádala jsem scénografa Martina Chocholouška, aby vytvořil luxusní jachtu, na které se na začátku koná večírek nóbl společnosti. Chtěla jsem, aby scéna i kostýmy byly krásné. I když se naše komedie odehrává v současnosti, věřím, že diváky neodradíme,” popisuje své pojetí režisérka Jana Kališová. Shakespearova šlechtická společnost tak přípomíná dnešní celebrity a VIPky, kostýmy evokují současné okázalé módní kreace.


Milan Šteindler, Nela Boudová a Josef Carda, Večer tříkrálový 2016

Nejslavnější dramatik ve vrcholné formě

A jak tuto hru vnímá překladatel a velký znalec Shakespearova díla, Martin Hilský? „Je to hořkosladká komedie, v níž se velká legrace mísí se smutkem a bolestí. Výsledkem je převrácený svět festivalové veselice, k níž patří smutek i pomíjivost. A ve Večeru tříkrálovém je to vše tak úžasně jemné a krásné, že mě onen „smutek veselice“ až opájí.”

Neváhejte a vyrazte si toto hořkosladké opojení užít!


Josef Carda a Václav Kopta, Večer tříkrálový 2016

KDY A KDE: VEČER TŘÍKRÁLOVÝ ANEB COKOLI CHCETE se hraje v rámci Letních shakespearovských slavností od 9. do 21. srpna v malebném prostředí Královské zahrady Pražského hradu.

Více na www.shakespeare.cz