Jak vás v Deníku napadlo podobný projekt spustit?

On to není úplně náš nápad. Obdobné projekty se vyskytují v nejrůznějších evropských novinách dlouhá léta. Když jsme si uvědomili, že Deník jsou jediné noviny v naší zemi, které mají redakci a redaktory v každém okresním městě a tedy že jsme schopni fotit školáky v každém okrese a vytvořit tak největší pomyslné školní tablo v zemi, tak jsme se do toho prostě museli pustit.

Co když nestihne některý rodič noviny koupit?

My děláme vše proto, aby v daný den bylo dostatek novin. Na stánek nejblíže fotografované škole dodáváme několika-násobně více novin. Ale je pravda, že i tak se někdy stane, že je vyprodáno. Existuje ještě možnost, že se domluví rodiče dětí, nebo třeba vedení školy, že si od nás nechají doručit balík novin přímo do školy. Tak je nemusí rodiče shánět ve stánku, a když odpoledne přijdu pro dítě, tak najdou noviny přímo ve škole. Ale to u nás musí někdo z dospělých objednat a zajistit. Lze to udělat přes šéfredaktora, na něhož jsou kontakty v tiráži novin.

A co když redakce na nějakou školku zapomene?

Umožníme všem školám zapojit se do projektu také prostřednictvím žádosti zaslané e-mailem na adresu lokálního šéfredaktora uvedenou v tiráži novin.