Ostrov Zanzibar patří mezi cestovateli k nejkrásnějším místům Afriky. Mohou za to liduprázdné písečné pláže, dokonalé podmínky pro potápění, stále teplé počasí a přátelská atmosféra místních obyvatel. Ideální mix pro dokonalou dovolenou.

Když zavítáte na Zanzibar, byla by neskutečná škoda dovolenou strávit pouze na pláži. Ostrov rovníkové Afriky nabízí úchvatné tropické pralesy s přírodními parky, plantáže s kořením i kulturní památky. K zajímavým místům patří zvířecí záchranná stanice Cheetah’s rock, kde se z bezprostřední blízkosti setkáte s opicemi, zebrami, ale také ochočenými gepardy, hyenami a lvy. Více informací o netradičním zážitku a záchraně zvířat vám poskytne online cestopis.

Jaká místa na Zanzibaru navštívit?

K turisticky nejvyhledávanějším cílům Zanzibaru patří vyhlášené pláže u města Nungwi, které se nachází na severu ostrova. Pláže jsou jako vystřižené z cestovních katalogů. Fotografie z Nungwi Beach proto v rodinném albu i na Instagramu vždy vzbudí pozornost.

Dalším skvělým místem je městská část Stone Town, která se rozprostírá na východním pobřeží hlavního města Zanzibar City. Stone Town je od roku 2000 zapsán na seznamu světových památek UNESCO. Zajímavostí je, že historická městská část je postavena z korálů. Ve čtvrti se nachází také rodný dům Fredieho Mercuryho z kapely Queen. Za návštěvu ve čtvrti Stone Town dále stojí katedrála st. Joseph, palác zázraků známý jako House of Wonders či arabská pevnost Old Fort. Atraktivních míst je ale mnohem více, proto si nenechte ujít vše, co vidět Zanzibaru.

Na dovolenou si vyhraďte alespoň 12 dní

Máte obavy, že Zanzibar je příliš vzdálenou destinací, která se výrazně promítne do ceny? Máte pravdu, ale pouze z části. Při cestě do Zanzibaru počítejte minimálně s jedním přestupem. Na cestě strávíte v rozmezí od patnácti do osmnácti hodin. Z tohoto důvodu se nevyplatí na rovníkový ostrov letět pouze na týden. Dovolená na Zanzibaru v průměru trvá 14 dní. Přitom v porovnání s délkou pobytu a vzdáleností takřka 7 000 km není dovolená na exotickém ostrově příliš drahá. Zájezdy na Zanzibar s all inclusive začínají na částce 27 000 Kč.

Zima je nejlepší dobou pro exotickou dovolenou

Ideálním obdobím pro dovolenou na Zanzibaru představují zimní měsíce od prosince do března, kdy průměrné teploty dosahují 28 oC a slunce svítí přes deset hodin denně. Díky této kombinaci je Zanzibar jako stvořený pro pohodovou exotickou dovolenou uprostřed zimy.