V hlavní roli kvalita a čerstvost – seznamte se s fresh zmrzlinou

Právě zmiňovaná čerstvost a kvalita surovin je jedním z primárních požadavků zákazníků v posledních letech. Na tento nový trend reagují výrobníky fresh zmrzliny. Ta je mnohem nadýchanější než zmrzlina kopečková a šetrný způsob míchání umožňuje do směsi přimíchat ořechy nebo kousky ovoce. Jedná se tak o zmrzlinu, která nejenže vám vzniká přímo před očima, ale navíc ji na jiném stroji nevyrobíte. Točenou zmrzlinu, kterou má v oblibě většina Čechů, asi z trůnu nesesadí, ale rozhodně stojí za vaši pozornost!

Trendy posledních let aneb sladké pro každého

Vyhýbáte se živočišným produktům, nemůžete mléko nebo preferujete BIO kvalitu? I na tyto požadavky cukráři a zmrzlináři reagují. Spousta výrobců zmrzliny se v posledních letech obrací k výrobě veganské zmrzliny. Nečiní tak ale na úkor chuti, která je dokonce často lepší než v případě použití živočišného mléka. Značka Božský kopeček například používá mléko sójové a kokosové, díky kterým vynikne chuť použitých surovin.

A pokud jste nároční i na kvalitu kornoutu, vězte, že i tomu se v rámci nových trendů věnuje péče. Cukráři je totiž nemusí kupovat hotové, ale mohou si je péct vlastní.

Je libo levandulová, malinová nebo snad černá?

Při toulkách městem můžete narazit také na netradiční příchutě a vzhled zmrzliny. Už jste například narazili na černou zmrzlinu v černém kornoutu? Ta se vyrábí přidáním rostlinného uhlí a je vždy středem pozornosti. Malina s kardamomem, bergamot s mátou, kiwi s bazalkou… Na trhu je spousta netradičních příchutí, které stojí za ochutnání. A kdo ví, třeba si je brzy oblíbíte více, než klasickou čokoládovou či vanilkovou.

Zmrzlina stokrát jinak

Existuje spoustu možností jak si zmrzlinu vychutnat. Můžete se setkat například s nabídkou shakes (zmrzlina a mléko) nebo zdravého ovocného kelímku (vločky, ovoce a zmrzlina). Zmrzlina skvěle doplní i palačinky nebo dezerty - už jste vyzkoušeli zmrzlinu v oblíbeném trdelníku? A pokud máte chuť na něco vážně speciálního, je možné dokonce vytvořit i zmrzlinový sendvič, kdy se místo pečiva použijí cookies nebo dvě makronky.

Chcete se osvěžit? Ideálně vám poslouží ledové tříště, ve kterých se poslední dobou také objevuje spousta inovací. Výrobce do ní přidávají alkohol (ve verzi pro dospělé) nebo ji vyrábí z čerstvé ovocné šťávy.

I stylová prezentace se počítá

Stylový způsob prodeje představují zmrzlinová autíčka. Nejenže dobře vypadají, ale také nabízí flexibilitu, díky které mohou stánkaři v případě nepříznivého počasí kdykoliv přeparkovat jinam. Auta představují skvělou strategii, jak se odlišit od konkurence, a pomáhají budovat značku. S tuk-tuk autíčky se můžete setkat například u Božského kopečku, který s nimi brázdí ulice Brna.

Veganská zmrzlina, ovocná tříšť, zmrzlinový sendvič… Chystá se toho na vás opravdu hodně. Která z novinek si ale letos získá vaše srdce?