Mami, tati, já chci přečíst pohádku! Taková výzva by nikdy neměla zůstat bez pozitivní odezvy. Odložte telefon, vypněte televizi i rádio. Zachumlejte se pohodlně do peřin a přeneste se společně do světa fantazie. Pravidelné večerní čtení posílí vaše společné rodinné pouto, pocit vzájemnosti a sdílení přítomného okamžiku bez rušivých elementů. K vytvoření společného uklidňujícího rituálu, ke kterému se mohou připojit i prarodiče, stačí krátká pohádka, příběh, bajka, či několik básniček z dětské knížky.

Nejlepší investice do budoucnosti

Kromě posilování vztahu mezi rodiči a dítětem přináší společné čtení celou řadu dalších pozitivních efektů a je skvělou investicí do budoucnosti dítěte:

  1. pomáhá k rozvoji verbálních schopností, rozvíjí jazyk a slovní zásobu
  2. rozvíjí představivost a rozšiřuje všeobecné znalosti i komunikační dovednosti
  3. trénuje paměť a koncentraci, uklidňuje
  4. formuje čtecí a písemné návyky
  5. učí hodnotám a rozlišování dobra a zla
  6. knihy představují zdroj zábavy a hravou formu učení
  7. čí samostatnému myšlení - logickému a kritickému
  8. nabízí únik od nudy, neúspěchů a problémů
  9. prevence vzniku závislosti na televizi a počítači
  10. podporuje psychický rozvoj dítěte

Uvelebte se s dětmi a oblíbenou knížkou do naklepaných peřin ještě dnes večer. Dejte prostor fantazii. Také jste si jako malí nechávali zdát příběhy, které vyprávěl pohádkový vzor vašeho oblíbeného povlečení? Zachumlali jste se do hebké bavlny až po bradu a čekali na něžná slova rodičů: „Dobrou noc a krásné sny"? Dopřejte tyto nenahraditelné okamžiky i svým dětem či vnoučatům. V moderním dětském pokojíčku každé malé princezny by neměl chybět motiv bájných jednorožců. Vyprávíte dětem rádi příběhy o zvířátkách? S roztomilým oboustranným povlečením Remi budete mít v zásobě hned několik hlavních hrdinů!

Česká klasika pokojíčku sluší

Víte, že poetické kresby Josefa Lady zdobí nejen obrazy, pohledy, knihy, ale také bavlněné povlaky na polštáře? Limitovaná edice dekoračních povlaků s motivy kreseb Josefa Lady, které loni na podzim uvedla firma Matějovský, tradiční český výrobce ložního povlečení a bytového textilu, se rozrostla o kuchyňské utěrky a především o povlečení. „Máme velkou radost z toho, že můžeme zákazníkům a zákaznicím nabídnout produkt, který je zároveň i naší srdcovou záležitostí. Ohlasy na kolekci s motivy kreseb Josefa Lady jsou velice pozitivní. Nabídku jsme rozšířili o pečlivě vybrané motivy, portfolio je nyní opravdu pestré a potěší i děti" říká s úsměvem Alena Samková, ředitelka společnosti Matějovský. Na kolekci z 100% bavlny ožily půvabné, typicky černou barvou konturované, ladovské scenérie.

Humorné a poučné bajky a Nezbedné pohádky s obrázky Josefa Lady patří k pokladům české lidové tvorby. Kdo by neznal mluvícího kocourka Mikeše! Nechte zabydlet nestárnoucí klasiku i v moderním dětském pokojíčku. Bavlněné povlečení Bajky přímo vybízí ke společnému večernímu čtení a vyprávění. Bajka O vráně, sýru a lišce je vyobrazena na povlaku cíchy, O lišce a čápu můžete vyprávět podle povlaku na polštář. A pamatujete, jak to bylo v pohádce O Budulínkovi a Mandelince či humorném vyprávění o Popelákovi?

Jak často čtete doma dětem Vy?