Kréta je pro turisty jedničkou mezi řeckými ostrovy

Turisty nejoblíbenějším a zároveň největším ostrovem je jednoznačně Kréta. I přestože dnes ostrov láká především díky krásným plážím a bohatému nočnímu životu, rozhodně má co nabídnout, i co se historie týká.

Dovolenou na Krétě si nesmíte nechat ochudit například o návštěvu Knósského paláce, který se nachází v nejstarším evropském městě Knóssos. Historie palácového komplexu sahá až do roku 7 000 př. n. l. Navíc legendy praví, že na Krétě se narodil sám nejvyšší z bohů Zeus. Bájná řecká mytologie tak na vás dýchne ze všech místních památek i v hlavním městě Heraklionu.

Korfu je smaragdový ostrov plný zeleně a zajímavostí

Na Korfu turisté nejčastěji míří kvůli krásné přírodě. Není tajemstvím, že ostrovu je přezdíváno „Smaragdový," což mnohé napoví. Jedná se o nejzelenější ostrov, kde se daří mnoha rostlinám, keřům a stromům, zároveň ale nechybí azurové moře s plážemi se zlatavým pískem.

Nejnavštěvovanějším turistickým místem je jednoznačně Myší ostrov, který je opředen Homérovou legendou o Odysseovi. K vidění je ale například i zámek Achillion, Muzeum lastur, Archeologické muzeum, hora Pantokrator nebo jezero Korrision.

Na Zakynthos míří turisté za vrakem lodi Shipwreck

Nejkrásnějšími řeckými plážemi se pyšní Zakynthos a jedna z nich je skutečně velkým lákadlem. Mnozí turisté se totiž na ostrov vydávají kvůli jednomu místu, které vám doporučí každý průvodce pro Řecko. Jedná se o pláž Navagio, jež je místem, kde se nachází slavný pašerácký vrak lodi Shipwreck, avšak pláž je dostupná pouze z vodní hladiny.

Kromě této turistické zajímavosti jsou na Zakynthosu k vidění i malebné vesničky, jejichž architektura je silně ovlivněna italskými kořeny. I přestože ostrov je velmi populární pro letní dovolené, stále se snaží místní zachovat kompromis mezi turismem a přírodou, díky tomu se ostrov na řadě míst i krásně zelená.

Rhodos láká na historické centrum, přírodu i noční život

V TOP čtyřce nejoblíbenějších řeckých ostrovů rozhodně nemůže chybět Rhodos, i na něj míří každoročně mnoho českých turistů. Rhodos kromě krásných zlatavých pláží láká na historické centrum hlavního města Lindos, které je zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.

Památkami to ale nekončí, ostrov má co nabídnout i milovníkům přírody, na Rhodosu totiž najdete hory, lesy a také překrásné divoké útesy. Raději před historií a přírodou dáváte přednost zábavě? Pak ani vy se na ostrově nudit nebude, vyrazit můžete na dovolenou do letoviska Faliraki, které nikdy nespí.