Více energie a rychlejší myšlení

Máte namáhavou práci a často vám to zkrátka „nemyslí?“ Rozhodně v tom nejste sami. Zvlášť v dnešní době se na nás ze všech stran hrne spousta stresu a doslova aprílové počasí soustředění a dobré náladě také příliš nepřispívá.

Nebojte se sáhnou po doplňcích, které vám pomohou jak s energií, tak i se soustředěním.

Jaké jsou nejoblíbenější a jaké účinky můžete očekávat?

Guarana

Guarana roste na rostlině s názvem Paulinie nápojná a setkáte se s ní v téměř každém doplňku na zvýšení koncentrace. Používá se k léčbě migrény i horeček a je skvělá na zvýšení koncentrace, za čímž stojí obsah kofeinu, který je až 6x vyšší než v kávovém zrnu.

Jedná se o skvělého pomocníka na soustředění i pro zvýšení libida.

Ginkgo biloba

Podobně je na tom i Ginkgo biloba, nejoblíbenější bylinka studentů, kterou můžete znát také pod českým názvem Jinan dvoulaločný. Konzumaci jeho listů však v přírodní podobě nedoporučujeme, zvlášť Evropané mají s trávením Jinanu často potíže.

Ideální je ve formě potravinových doplňků, ze kterých získáte i nejvíce jeho pozitivních účinků, mezi které patří zlepšení duševní rovnováhy, zmírnění stresu či prokrvení okrajových částí těla.

Ženšen

Ženšen je další extrémně oblíbenou bylinkou, která má vliv na kognitivní schopnosti, stejně jako na libido, a to jak ženské, tak i mužské. Stejně jako guarana patří k velmi častým bylinkám, které najdete v doplňcích pro zlepšení soustředění.

Čajovník čínský

Tuto bylinku jistě každý zná. Jedná se totiž o klasický čaj. Za jeho povzbuzujícími účinky stojí především vysoký obsah kofeinu a mimo jiné se zelený čaj používá také jako podpora při hubnutí. Najdete ho například v doplňku na podporu erekce Andrimax.

Bylinky a doplňky pro hormonální rovnováhu

Důležitou součástí energie a celkové životní spokojenosti u žen je i hormonální rovnováha. Na tu nejlépe působí Andělika čínská, které se přezdívá také „ženský ženšen,“ čímž se naráží na její pozitivní vliv na ženské libido.

Kromě toho má ale také spoustu dalších pozitivních účinků. Mezi hlavní patří úleva při menstruačních bolestech či jiných poruchách menstruačního cyklu a v tradiční čínské medicíně se používá také pro usnadnění porodu. Andělika čínská je skvělá také při vaginální vlhkosti, protože podporuje činnost žláz s vnitřní sekrecí. V TČM se jedná o jednu z nejpoužívanějších bylinek.

Chcete si pořídit doplňky pro zvýšení koncentrace a libida nebo se o bylinkách a potravinových doplňcích dozvědět více? Navštivte magazín e-shopu Sexshopik.cz!