Výběr podle stylu šatů

Výběr bot k šatům lze provést s přihlédnutím ke stylu našeho outfitu. K jednoduchým a klasickým šatům se hodí i klasické boty https://answear.cz/k/ona/boty, například vysoké podpatky. Černá nebo béžová budou vypadat skvěle prakticky ke každému klasickému outfitu bez ohledu na jeho délku. Vysoké podpatky a jiné vysoké boty se hodí k šatům jakékoli délky a stylu, za předpokladu, že jsou klasické.

Více zdobené boty, například s cvočky, flitry nebo ze zářících materiálů, vypadají skvěle ve společnosti jednoduchých klasických outfitů. Samy o sobě jsou ozdobou stylizace. Vyplatí se také ponechat sadu šatů a bot v jedné konvenci, například sportovní. Jednoduché mikinové šaty ve sportovním stylu v kombinaci se zářivými teniskami jsou perfektní náplní na víkendový výlet místo prázdninového stylingu na prázdninový výlet. Dlouhé maxi šaty v kombinaci s tangovými sandály jsou zase opravdovou lahůdkou pro milovnice uměleckého boho stylu. Pamatujte však, že hraní si se styly a konvencemi je tak trochu balancováním na sevřených liniích: je snadné překročit hranici kýče a proměnit elegantní stylizace ve skutečné módní nedorozumění.

Výběr bot odpovídající délce šatů

Vyplatí se také vybrat boty tak, aby odpovídaly délce šatů, například z nabídky answear.cz/k/ona/obleceni/saty. Pamatujte, že ne každý model vypadá dobře s kreací určité délky. Výjimkou mohou být vysoké podpatky, které se hodí prakticky ke všem šatům. Zvolíme-li minišaty, máme hodně prostoru na předvádění, co se bot týče. Štíhlé a urostlé ženy si mohou vybrat prakticky jakýkoli model, od vysokých podpatků, klínků, balerín až po pohodlné sportovní boty. Vyhněte se mokasínám, protože zkracují nohy.

Šaty po kolena vypadají dobře s plochými botami včetně sandálů a samozřejmě modely s podpatky. Nejobtížnější je délka ke kolenům, protože špatně zvolená obuv může zkrátit nohy a zahustit lýtka. K takovým šatům bychom měli volit boty na podpatku nebo na klínku, vyhýbat se plochým botám. V zimě jsou povoleny kozačky, ale také vysoké podpatky nebo boty na platformě. Těžké boty a kotníkové boty jsou absolutně zakázány. Noha bude vypadat silnější a celá silueta bude těžká. A co maxi šaty? Zde se do popředí dostávají i vysoké podpatky. Dlouhým šatům sluší i ploché boty včetně balerín, sandálů a tenisek, zvláště v létě. Na podzim jim sluší lehké kozačky v boho stylu: s teplejším svetrem a bundou vytvoří zajímavou kombinaci. V případě dlouhých šatů bychom se měli vyvarovat typické, sportovní obuvi včetně tenisek: narušují proporce postavy a dlouhým šatům ubírají ženský půvab. Další nápady najdete v článku https://damskaliga.cz/tenisky-muzete-nosit-i-k-satum-jake-zvolit-kombinace/.