Stejně jako si pomalé vychutnávání zaslouží víno, káva a další delikatesy, také čokoláda nabízí nekonečnou pestrost chutí a vůní a její objevování může být vášní na celý život. „Láska k čokoládě má různé formy – podobně jako někteří konzumenti pijí „bílé stolní“, jiní sáhnout po „ryzlinku, výběru z hroznů" od konkrétního vinaře. První varianta je vyráběná průmyslově, často za použití různých látek „zlepšujících vůni i chuť“, kvalitní produkty sází na pečlivý výběr surovin a tradiční postupy výroby," říká Petr Veselý, zakladatel Čokobanky. Kvalitní čokoláda obsahuje poměrně málo surovin: čisté kakaové máslo bez příměsi rostlinných tuků, kvalitní kakao, třtinový cukr místo řepného, případně přírodní Bourbon vanilku místo umělého vanilinu. Samozřejmostí je, že suroviny nejsou geneticky modifikované a výrobky neobsahují umělá aromata nebo příchutě.

Čokobanka zdaleka není jen e-shop, jejím cílem je také veřejnost vzdělávat, naučit všechny milovníky čokolády rozpoznat opravdu kvalitní kusy a současně jim pomoci najít čokoládovou lásku jejich srdce.

Dostali jste chuť

Dostali jste chuť si pořádně zamlsat? Aby se vám lépe vybíral ten pravý čokopoklad, máme pro vás speciální kód na 10% slevu. Při vyplňování objednávky zadejte kód KAFECZ a zlevněte si nákup nebo si dopřejte nějakou dobrotu navíc!

Společnost zahájila svoji činnost degustací čokolády pro veřejnost v květnu 2009 v Brně a od té doby všem čokoholikům představuje nejen kvalitní tabulkové čokolády z českých i zahraničních rodinných čokoládoven, ale celou řadu dalších specialit: výjimečné plantážní čokolády, delikátní pralinky a to i v pekelné XL či obří XXXL velikosti, pralinkové krémy nebo luxusní tabulkovou kávu - tzv. kávoládu. Doslova horkou letošní novinkou je delikátní kakaový čaj.

Petr Veselý kromě veřejných degustací organizuje i speciální ochutnávky, na základě kterých zařazuje jednotlivé produkty do prodeje. Na e-shop se tak dostanou jen výrobky, které účastníci degustací označí známkou „skvělé", ty ostatní mají smůlu.

Po celou dobu naší existence hledáme a představujeme českým čokoholikům rodinné čokoládovny a jejich speciality, přičemž některé nabízené produkty jsou mezi čokoládami opravdovým pokladem. Zaměřujeme se nejen na ikonické zahraniční čokolatiery jako je Francois Pralus, Michel Cluizel nebo Chocolat Bonnat, ale také na unikátní české výrobce. Zastupujeme například brněnskou Ajalu. Nebráníme se ani trochu „divokým“ kombinacím, jako jsou třeba Štěpánčiny divné čokolády. Tím nejdůležitějším kritériem výběru je chuť, kvalita, ale také férové jednání výrobců – na plantážích našich dodavatelů nepracují děti a lidé za svou práci dostávají zaplaceno nadstandardní cenu," uzavírá Petr Veselý.

www.cokobanka.cz