1. Východ slunce na Pura Tanah Lot

Na Bali najdete nespočet chrámů, avšak jen jeden je ten „NEJ." Pura Tanah Lot je nejimpozantnějším, nejposvátnějším, nejúchvatnějším a nejnavštěvovanějším chrámem na ostrově. Nachází se na východním pobřeží zhruba 20 kilometrů od města Kuta. Denně je obklopován bouřlivými vlnami, proto je mu přezdíváno také jako vodní chrám. Pokud vás čeká dovolená na Bali, rozhodně si nenechte ujít východ slunce na tomto překrásném místě.

2. Výšlap na sopku Mount Batur

Sopka Mount Batur je 1 700 metrů vysoká a je dalším skvělým místem, které vám nabídne dokonalé výhledy při ranním rozbřesku. Pro dechberoucí východ slunce je ale nutné se na vrchol vydat už v brzkých hodinách, zapotřebí je počítat se zhruba dvouhodinovou procházkou. Cesta vede lesem a po strmém sopečném úpatí, proto je vhodné výšlap absolvovat se zkušeným průvodcem.

3. Rýžová pole Tegalalang Terrace

Rýžových políček je na Bali celá řada, stejně jako chrámy se řadí mezi důležité symboly ostrova. Ta nejznámější se jmenují Tegalalang Terrace, nachází se v blízkosti města Ubud a rozhodně se řadí mezi ta TOP místa, co vidět na Bali. Výlet je vhodné naplánovat na ráno, ať předejdete hlavní turistické vlně a nepříjemnému vedru. Kromě toho, že si můžete rýžová pole projít křížem krážem, můžete si je vychutnat i při pohledu z nespočtu okolních restauracích či kaváren.

4. Opice v Monkey Forest

Zažít opice ve volné přírodě je neskutečný zážitek, proto na ostrově nesmíte minout nejoblíbenější atrakci, a tou je Monkey Forest. Takzvaný opičí les se nachází jen deset minut pěšky od centra města Ubud. Obezřetnost je ale mezi opicemi na místě, ne nadarmo se říká: „Jsi drzý jako opice." Malé šibalky po vás budou skákat, lézt a mnohdy si ukořistí i váš majetek, přesto vám ale Monkey Forest poskytne nezapomenutelný zážitek. Zájezdy na Bali se bez zastávky u opic prostě neobejdou.

5. Koupání pod vodopády

Vodopády jsou na Bali úchvatné, proto byste si neměli nechat ujít návštěvu alespoň jednoho z nich. Pod některými se dá dokonce i plavat v malé laguně, což vám zajistí nejen krásné fotografie, ale hlavně úžasné vzpomínky. Mezi ty větší vodopády patří Sekumpul a GitGit, menšími pak jsou například Aling-Aling nebo Sing-Sing. Stejně jako u výšlapu na sopku i v tomto případě je dobré na cestu k cíli přizvat balijského průvodce, občas je nutné se brodit řekou a hustým lesem, tak ať se výlet nezvrhne v nečekané dobrodružství.