Dospělý člověk má na hlavě 150 000 vlasů, které na první pohled plní hlavně estetickou funkci. Jejich úkolem je ale i ochrana hlavy třeba před zimou nebo UV zářením. Vlasy jsou neustále obnovovány a jejich životní cyklus čítá tři fáze – růstovou, klidovou a tzv. telogenní, při níž už vlasy vypadávají. To je fyziologicky daný proces, na kterém nic nezměníme. Když nám ale začnou vlasy padat ve velkém a není to spojené s vyšším věkem, měli bychom se mít na pozoru a poslouchat vlastní tělo.

Na kvalitě vlasů se podepisuje výživa i roční období

Není náhodou, že v případě potíží s vlasy mohou být na vině různé redukční diety, které způsobují nedostatek vitaminů v těle. Vitaminy a minerální látky jsou totiž nesmírně důležité i pro výživu vlasů, která se na jejich kvalitě výrazně podepisuje.

Vitaminy tělo samozřejmě potřebuje i k mnoha dalším činnostem, v období podzimu zvláště k posílení imunity, která zažívá nápor v důsledku sychravého počasí. Jejich potřeba tak na konci roku ještě vzrůstá, a pokud jich není dost, vlasy mohou strádat. Zatímco my jsme ohroženi nachlazením, vlasy oslabováním a vypadáváním.

Vitaminy pro vaše vlasy

Chcete-li proti vypadávání bojovat a dopřát vlasům vše, co potřebují, myslete proto na jejich výživu, během podzimu a zimy obzvlášť. Velmi důležitými živinami pro vlasy jsou vitaminy skupiny B, které podporují růst vlasů, protože prodlužují jejich růstovou fázi. Jde zejména o vitaminy B1 a B6, kyselinu pantothenovou (B5) a listovou (B3) nebo biotin (B7). Pro vlasy je také velmi prospěšné železo, které omezuje lámání nejen vlasů, ale i nehtů. Neměli byste zapomínat ani na vitamin C, selen, zinek, měď nebo pivovarské kvasnice.

První pomocí při nadměrném vypadávání vlasů je proto užívání komplexních doplňků stravy pro výživu vašich vlasů, které představují koncentrovaný zdroj potřebných vitaminů, minerálních látek i přírodních extraktů prospívajících vašim vlasům. Například Revitalon Forte od VITARu, tradičního českého výrobce vitaminových doplňků, obsahuje 18 účinných látek v jediné kapsli, kterou stačí denně užívat. Přijmete tak nejen potřebné vitaminy a minerální látky, ale i extrakty z kopřivy dvoudomé, přesličky rolní, ze zlatého prosa nebo z pšeničných klíčků. Součástí jsou navíc i aminokyseliny (L-methionin a L–cystein), které jsou základními stavebními kameny bílkovin, ze kterých se vlas skládá.


Revitalon Forte 90 kapslí s turbanem na vlasy ze 100% bavlny. (Doplněk stravy)

Myslete i na vnější péči

Kromě vnitřní péče, která se postará o výživu vlasů od kořínků a posílí je, se vyplatí myslet i na péči vnější. Tedy pravidelné (ale nikoli příliš časté) mytí kvalitním šamponem, šetrné vysoušení a barvení, nebo hloubkové kúry pomocí vlasového stimulátoru.

I kvalitní vlasovou kosmetiku můžete pořídit od osvědčené české značky. Revitalon nabízí kromě komplexního doplňku stravy i aktivační šampon a stimulátor, mimo jiné s obsahem kofeinu, který zlepšuje prokrvení pokožky. Díky tomu se do vlasových cibulek rychleji a lépe dostávají právě potřebné vitaminy. Kromě zlepšení vzhledu a struktury vašich vlasů je tedy podpořen i jejich růst.


Revitalon Stimulátor - bezoplachová péče.


Revitalon Aktivační šampon.

Svým vlasům tak můžete pomoci ještě vydatněji a těšit se na krásné a silné vlasy, které budou korunou vaší krásy i během podzimu a zimy!