Srdíčkový adventní kalendář

Na tenhle jednoduchý kalendář využijete starý balicí papír. Co dalšího budete potřebovat?

  • ostré nůžky
  • fix, barvu vyberte podle papíru – my jsme měli zlatý
  • šicí stroj na sešití srdíček

Postup: Z papíru vystřihněte 48 srdíček stejné velikosti. Na každé napište číslo od 1 do 24, vždy se dvě čísla budou opakovat. Dovnitř ukryjte malou drobnost, nebo vzkaz a sešijte. Věnec zavěste na větvičku, nebo věnec z chvojí.

Tip: Věnec můžete pro efekt doplnit světelným řetězem, nebo ho poprášit umělým sněhem.

Řetěz s kolíčky

I tenhle kalendář bude hotový raz dva. Budete na něj potřebovat světelný řetěz s kolíčky, fotky, vzkazy, dárečky, nebo jen pytlíčky s překvapením. Ty zavěste na kolíčky a připněte na stěnu v dětském pokoji.

Vzpomínkový fotokalendář

Chcete si připomenout krásné chvíle z celého roku? Vytvořte kalendář z fotografií. Nechte si vytisknout 24 fotek – z výletů, oslav, dovolených a jiných společných chvil. Na každou fotku napište číslo a na zadní stranu pak otázku, která se nějak pojí s momentem zachyceným na fotce.

Příklady otázek: Jakou zmrzlinu jsme si společně dávali? Kolik schodů to bylo na rozhlednu? Jaké zvíře jsme v zoo viděli? Co se na výletě stalo tatínkovi?

Stromečkový minimalizmus

Minimalistický kalendář si vyrobte z malých papírových kuželů. Můžete je udělat menší, větší i z různých barev. 24 očíslovaných stromečků si můžete dozdobit třpytkami, hvězdičkami a podobně. Pod každý ukryjte menší překvapení.

Domečkový vybarvovací

I tyhle domečky jsou papírové, postupně jich složte 24. Ani je nemusíte plnit. Stačí, když je děti každý den domalují. A tak se celá vesnice postupně začne zbarvovat až do Štědrého dne.

Tip: domečky ke stažení a vystřižení najdete tady.

Zlatý kalendář se vzkazy

Dny do Vánoc můžete odpočítávat i jinak, než s čokoládovými adventními kalendáři ze supermarketů. Kovový kalendář od Green Gate je stylovým doplňkem a poslouží vám mnoho dalších let.

Co do něj? Opět k němu můžete přidat krátké vzkazy, nebo si připomenout každý den jinou vánoční tradici.

Designový kalendář z lepenky

Jako nádherný základ pro adventní kalendář poslouží kousek z kolekce Unlimited Design For Kids. Dovnitř se vejdou dárečky jako hračky, kousky stavebnice, bublifuk, modelína, sponky a gumičky, šperky, autíčka nebo kosmetické vzorky pro velké slečny.

Vánoční výzdoba

Adventní kalendář je určitě součást výzdoby, kterou můžete doplnit mnoha dalšími dekoracemi. Nezapomeňte na typický symbol Vánoc – rozsvícenou hvězdu, na světelné řetězy, svíčky, vánoční baňky a třeba i polštářky se svátečním motivem. Inspirujte se na Bonami.cz.