Na začátek trochu teorie. O kolagenu jsme toho už napsali dost. Pokud však vezmeme v úvahu, že ho kosmetické salony neustále opěvují jako nový botox, možná by se ještě někomu mohlo zdát, že kolagen je pro naše tělo něčím, co k němu přirozeně nepatří. Opak je pravdou. Nejenže je kolagen našemu tělu vlastní, je to dokonce ta nejzákladnější stavební látka v našem těle! Věděli jste, že právě tato důležitá bílkovina tvoří nejen pojivové tkáně pohybového aparátu, ale i strukturu našich kostí a kloubů, a dokonce až 70 % bílkovin naší kůže?

Důležitý nejen pro pokožku, ale i pro celé tělo

A to zdaleka není vše, co dokáže. Pokud si ho naše tělo dokáže v plné míře doplnit samo , funguje jako vnitřní elixír zdraví. Vyživuje, regeneruje a zásobuje živinami i všechny tkáně, vlasy a nehty. Jednoduše řečeno, právě kolagen je v našem těle tím hnacím motorem, který udržuje naši pokožku i vlasy dokonale mladé, přirozené a pružné. To však platí pouze, dokud ho máme v těle dostatek. Mnozí z vás už totiž vědí, že s přibývajícím věkem se obsah kolagenu v našem těle výrazně snižuje. No a po čtyřicítce se nám již „sám od sebe" netvoří téměř vůbec. U někoho může stav „kolagenové nouze" nastat dříve, u někoho později.

Chybí vám v těle kolagen? Otestujte se!

  1. Je vaše pleť suchá, dehydrovaná, se sklonem k tvorbě vrásek?
  2. Trápí vás ochablá pokožka či nehezké strie?
  3. Jsou vaše vlasy lámavé a bez lesku? Mají sklon k zvýšenému vypadávání?
  4. Máte křehké, štěpící se nehty?
  5. Trápí vás pigmentové skvrny?
  6. Máte více než 35 let?

Pokud jste alespoň na dvě nebo více otázek odpověděli kladně, pravděpodobně trpíte nedostatkem kolagenu. Není to nic neobvyklého, právě naopak. Nedostatek kolagenu je jednoduše důsledkem přirozeného procesu stárnutí a týká se každého z nás, kteří už dávno nemáme 25. Co je stejně nepříjemné, nedostatek kolagenu může mít na svědomí i vznik prvních vrásek. Pokožka je bez zásoby kolagenu najednou nadměrně suchá, nehty se lámou, vlasy pomalu řídnou a ztrácejí lesk…

Existuje přes čtyřicet druhů kolagenu, které se liší složením a funkcí. Nejhojněji je však v našem těle obsažen kolagen typu 1. Jak ho nejjednodušeji doplnit? Řešení je stejně snadné, jako vypít sklenici vody. Stačí do ní přidat Inca Collagenmořský kolagen, představuje ideální způsob, jak získat potřebný materiál pro obnovu kožních buněk.

Zdroj: Youtube

Lidské tělo a kolagen

Lidské tělo však od 25. roku života postupně ztrácí schopnost kolagen tvořit a po 40. roce ho už netvoří téměř vůbec. Postupný úbytek kolagenu vede ke zhoršení stavu kostí, a projevuje se mimo jiné oslabením svalstva, snížením tření uvnitř kloubů, až různými degeneracemi. Pro zachování celkového zdraví, zdravých kloubů a pružné pokožky bez viditelných vrásek je proto důležité jeho doplňování pravidelným vnitřním užíváním.

"Syntéza kolagenu s postupujícím věkem klesá. Obdobně syntéza elastinu, což je také jedna z hlavních součástí našich cév, kloubů a kůže, je nejvyšší v dorostového věku okolo patnáctého roku života. Pak už je vidět, že vrchol padá a dochází k degradaci a stárnutí. Existuje taková poučka, že dostatek kolagenu znamená zdraví jedince, " říká ortoped Vladimír Holoubek. Kolagen dnes naleznete v mnoha kosmetických přípravcích. Nejlepší je dodat jej tělu zevnitř, ideálně v takové formě, která je mu nejbližší.

"Kolagen je třeba konzumovat v jakékoliv věkové kategorii. Kolagen se nám projevuje v krásné tváři. Ale abyste si takovou krásnou tvář zachovali a nedošlo k rychlé degradaci kolagenu, což se projevuje zhoršenou kvalitou kůže, nehtů, vlasů, i zhoršenou kvalitou nervově-svalové tkáně, je třeba kolagen tělu dodávat. Kolagen je potřebný v každém věku,"dodává Holoubek.

Zdroj: Youtube

Není kolagen jako kolagen

Jak si vybrat ten správný? Poradíme vám. Jistě, ani kvalitním krémem určitě nic nezkazíte a pleti dodáte mnoho prospěšných živin. Ale kolagen si nejúčinněji doplníte jeho pitím. Aby se vstřebal a účinkoval tak, jak má, musí být živý, tedy "bio-aktivní", jenž je nejvíce podobný lidskému kolagenu a naše tělo s ním dokáže pracovat jako s vlastním. Ten se zatím vyrábí výhradně ve formě prášku, který se jednoduše rozpustí a vypije. Stejně důležitý je i jeho původ (ideálně mořský), množství v denní dávce a samozřejmě jeho kvalita. Investovat do prémiového produktu se v tomto případě skutečně vyplatí.

Inca Collagen má vysoký obsah kolagenu, až 3000 mg v jedné denní dávce. Tělo s ním zachází stejně, jako by si ho vyrobilo samo, distribuuje ho po těle a využívá podle své aktuální potřeby. Inca Collagen je unikátní i formou prášku, který se rozpouští ve vodě a pije, protože právě tato konzistence je jedinou, při níž zůstane zachována bio-aktivita kolagenu. Jeho užíváním udržíme tělo zdravé a krásné mnohem déle, než příroda naplánovala. Některé projevy nedostatku kolagenu může Inca Collagen i zcela zvrátit. Tedy s nadsázkou lze říci, že krásu a zdraví koupit lze.

Inca Collagen si také můžete koupit ve všech českých lékárnách nebo také na webu www.incacollagen.cz