Bude se zdražovat plyn?

Ceny na burze kolísají a v současnosti si nikdo netroufne odhadovat, jak se bude trh s energiemi vyvíjet v dalších měsících. Půjdou ceny nahoru, nebo spadnou dolů? Na jak dlouho? A zatímco většina zvláště menších dodavatelů na výkyvy trhu směrem nahoru reaguje nejčastěji zdražením, Chytrý plyn SPP je postavený na jiném základě, a proto je pro zákazníky bez rizika. „Naše ceny jsme si totiž pojistili proti neočekávanému zvýšení tržních cen. A z toho profitují naši zákazníci, kteří si Chytrý plyn od SPP sjednají," vysvětluje Juraj Ondris z SPP.

Chytrý plyn od SPP hlídá cenu za vás

V případě, že ceny na burze nečekaně vyskočí, odběratelům Chytrého plynu se nezvýší. Ale pokud poklesnou, sníží se i jejich vyúčtování. Chytrý plyn je tak mnohem lepší pojistkou proti růstu cen, než smlouva na dobu neurčitou. V takovém případě totiž nikdy nebudete vědět, na čem jste. Dodavatel plynu vás může převést na sazby výrazně vyšší a vy to nemusíte tušit. Ani fixace ceny nemusí být spolehlivá. Pokud se cena na burze sníží, a to se třeba v posledním období děje, vy platíte stále stejně a vlastně zbytečně „přeplácíte".

Chytrý plyn tak šetří nejen vaši peněženku, ale i vaše nervy. Nemusíte hlídat nejvýhodnější nabídky nebo se trápit s případnou změnou dodavatele. Chytrý plyn SPP vyřeší vše za vás," vysvětluje Juraj Ondris.

Rozhodně přitom ale od vás nikdo nečeká, že budete sledovat složité křivky a grafy pohybů cen na burze. Jejich pohyb hlídají odborníci od dodavatele energií SPP. Vy nemáte žádnou starost.

Výdaje za energie pod kontrolou

Shrnuto a sečteno: V případě, že ceny plynu klesnou, sníží se s Chytrým plynem i vám. Budou-li stoupat, vy se bát nemusíte – platit budete pořád stejně.

Pět výhod s Chytrým plynem od SPP:

  • v případě poklesu ceny na trhu klesne i vaše cena
  • v případě růstu ceny plynu na trhu vy platíte za plyn stále stejně
  • uzavřít smlouvu jde na rok nebo na dva
  • vypovědět smlouvu můžete i patnáct dnů po zahájení dodávek
  • pohyby na burze hlídají odborníci z SPP, pro vás je tedy vše bez námahy

Za energie tak s Chytrým plynem nikdy nebudete platit více, jedině méně. Navíc jak je u dodavatele energií SPP pravidlem, ani nabídka Chytrého plynu neskrývá žádné nepříjemné překvapení. Smlouvu uzavíráte jen na rok, takže se nejedná ani o dlouhý závazek. A ještě po zahájení dodávky budete mít pořád patnáct dnů na to, abyste od smlouvy odstoupili. Takže proč se vázat jinde, když to s SPP a Chytrým plynem můžete vyřešit chytře i vy?