Před Vánoci se každý tip na dárek počítá, protože inspirace není nikdy dost. Ať už hledáte dárek pro maminku, partnera, tatínka, dědu, bratra nebo pozornost pro kamarádku, vždy vybírejte věci, které jsou praktické a nebude se na ně doma jen prášit. A co využije opravdu každý? Jednoznačně oblečení, spodní prádlo nebo vybavení do domácnosti.

Pokud máte při výběru oblečení na internetu obavy, že nebude sedět, máte dvě možnosti. Buď z člověka, pro kterého daný kousek vybíráte, nenápadně vymámíte, jakou velikost nejčastěji nosí, a pak zariskujete, nebo můžete pořídit dárkový poukaz, aby si dotyčný vybral sám to, co se mu líbí nebo co právě potřebuje.

Pokud se opravdu stane, že oblečení, které jste vybrali, dotyčnému nepadne nebo nesplní jeho očekávání, vždy ho můžete vyměnit nebo vrátit. Každý seriózní e-shop dnes nabízí jednoduchou výměnu zboží, a některé dokonce umožňují produkty zakoupené nyní vyměnit nebo vrátit až po svátcích. Tak zapomeňte na zbytečné obavy a raději se pusťte do vybírání.

1. Sexy i praktické prádlo

Chcete potěšit partnerku? Vyberte jí luxusní dámské spodní prádlo –⁠ třeba set krajkové podprsenky a kalhotek, ke kterému můžete přidat i jemné punčochy nebo podvazkový pás. Uděláte tak radost nejen jí, ale i sobě. Skvělý a zároveň praktický dárek pro ženu představuje také noční košilka nebo dámské pyžamo. Pánům zase můžete nadělit set boxerek, trenýrek nebo nátělníků. A vedle nešlápnete ani se slušivým pánským pyžamem nebo hřejivým županem.

NÁŠ TIP: Saténové pyžamo nebo lehký župánek s květinovým designem rozzáří i ty nejzataženější dny.
Dlouhý saténový komplet Flowers

2. Ponožky, kterých není nikdy dost

Ponožky, které ve většině domácností záhadně mizí, pod stromečkem nemohou chybět. Zaručeně udělají radost nejen mužům, ale i ženám. Vybírat můžete z elegantní klasiky v tmavých barvách, funkčních sportovních ponožek, nízkých kotníkových modelů i veselých barevných kousků, které jsou v posledních letech stále oblíbenější. A pokud chcete obdarovaného ještě více potěšit, můžete sáhnout po balení s více páry. Žádná zásoba ponožek totiž není dost velká.

NÁŠ TIP: Nohy v teple, pohodlí a klid. Trendy ponožky ve sportovním stylu se hodí jak na běžné nošení, tak i na domácí lenošení.
Pánské prádlo FILA

3. Funkční oblečení na sport

Pokud si lámete hlavu nad tím, co darovat sportovnímu nadšenci, porozhlédnete se po nabídce sportovního oblečení. Vybírejte propracované kousky z funkčních materiálů, které se příjemně nosí, jsou odolné, prodyšné, ale zároveň odvádějí vlhkost od pokožky. Kamarádku, která nebo miluje jógu nebo ráda běhá, potěší třeba legíny s příjemnými plochými švy nebo funkční větrovka, zatímco sportovně založený partner ocení funkční mikinu nebo bundu.

NÁŠ TIP: Set funkčních legín a trička vytvoří hřejivou vrstvu pod oblečením. Ideální volba na dlouhé zimní procházky nebo radovánky na sjezdovce.
Dámský funkční set Helly Hansen Lifa Active

4. Doplňky pro hezčí bydlení

Většina lidí touží po stylové a útulné domácnosti. K tomu, aby interiér působil lépe, mnohdy stačí jen maličkosti, není třeba se hned pouštět do náročných úprav. Obývák vylepší nové dekorační polštářky, huňatá deka nebo minimalistický pletený pléd. Ložnici zase rozzáří barevné povlečení a koupelnu pozvednou nové ručníky nebo osušky. Klíč ke stylové domácnosti zkrátka často tkví v detailech, které se dají zabalit pod stromeček.

NÁŠ TIP: Dokonalý komfort i během spánku zajistí povlečení z bavlněného saténu. Trendem letošní zimy jsou nepřehlédnutelné květinové potisky.
Povlečení Essenza Home

5. Drobnost s ekologickým přesahem

Každého, komu není lhostejné životní prostředí, potěší udržitelný dárek, který nezatěžuje planetu. Pokud ve svém okolí máte někoho takového, vyberte pro něj třeba designový cestovní hrnek na kávu, který nahradí stovky jednorázových kelímků. Stejně tak potěší i textilní taška na nákupy nebo znovupoužitelné sáčky na ovoce, zeleninu nebo pečivo. I když jde o drobnost, může mít takový dárek s přidanou hodnotou velký dopad.

NÁŠ TIP: Retro síťovka nahradí desítky plastových nebo papírových tašek. Je pružná, a proto nebudete chtít věřit, co všechno se do ní vejde!
Černá pružná Česká síťovka