Zatímco zkušení běžci se pídí po okamžiku, který jim pro letošní zimní sezónu definitivně vezme jejich oblíbené „silničky", ti začínající zvažují, jestli se do takového podniku vůbec pustit. Nicméně zima je pro první běžecké pokusy ideální. Zvlášť, pokud se stydíte. Ráno ani večer totiž na cestách a cestičkách právě přeplněno nebývá. Nehrozí vám přehřátí a pravidelný pohyb je navíc i skvělou prevencí proti nejrůznějším chorobám.

Než poprvé vyběhnete na sníh

O zimě se říká, že rozdělí běžce na ty sváteční a opravdové. A do té první skupiny určitě patřit nechcete. Pokud už doma nějakou vhodnou obuv máte, nemusíte ji ještě zakutávat do nejspodnějších poliček. Všeobecně platí, že běháte-li po suchém asfaltu a teploty se pohybují někde okolo nuly, můžete po svých „silničkách“ bez obav sáhnout.

Náročnější počasí si však žádá pečlivější výběr. Zejména jde o drsnější podrážku, která zabrání podkluzování běžeckých bot na sněhu a ledu. Zapovězena v tomto směru není dokonce ani krosová obuv, pokud k ní máte blízko.

Zaměřte se na modely s dobrou prodyšností, ovšem bez velkých a výrazných větracích otvorů. Ty by vám totiž od nohou odváděly příliš mnoho cenného tepla, což zpravidla vede k brzké únavě a leckdy i nepříjemným zraněním. Správná prodyšnost je také druhou tváří pohodlí a tepla. Nehledejte běžecké boty s kožíškem, o zahřátí se stará právě vaše aktivita. Pokud ovšem není během ní produkovaný pot odváděn od pokožky pryč, nenechá na sebe pocit chladu dlouho čekat. Nezkušení běžci tak mohou získat dojem, že se letní a zimní obutí pro běžce od sebe zase tolik neliší. Jakmile se však podíváte pozorněji, zjistíte, že to není pravda.

Běhání není jen o těch správných botách

Pokud hodláte zdolat skutečné zimní terénní výzvy, pořiďte si bez obav třeba boty s hřeby. S těmi slezete i ledovec. Jde vám spíše o pocit pohodlí nebo se bojíte o své bezpečí? Zaměřte se na nesmeky alias protiskluzové návleky, vhodné na jakoukoliv podrážku. A konečně nedovolte prochladnout ani svým unaveným svalům a vsaďte na kvalitní běžecké podkolenky. Nemusíte se tak obávat nepříjemných křečí v okamžicích, kdy se rozhodnete pokochat nádhernou krajinou pokrytou bílým příkrovem.

Všeobecně platí, že nejlevnější bývá nákup všech potřebných pomůcek ještě před sezónou. Ovšem díky https://buykers.com/cz/ to naštěstí není tak úplně pravda. Ať už sháníte cokoli, udělejte si přehled o aktuálních slevách v obchodech a využijte jednoduše uplatnitelné kupóny na slevu. Nabídka obchodů je opravdu pestrá.

InSPORTline sleva uspokojí celou rodinu

Běžecké rekordy se nejlépe zdolávají, pokud vás na trasu vyrazí více. A inSPORTline sleva se postará o to, aby se řádného běžeckého vybavení dostlalo celé rodině. Najdete ji na https://buykers.com/cz/slevove-kody/insportline. Tito specialisté se mohou pochlubit řadou praktických kolekcí (nejenom) běžecké obuvi, které uspokojí každého. Hledáte ideální model pro školkového špunta, ženu s křečovými žilami nebo muže, jemuž záleží na vzhledu? K mání jsou moderní materiály, odlehčené pěnové podrážky, vychytané střihy a další zajímavé tipy. A kromě tradičních akcí a slev nechybí na stránkách InSPORTline ani kategorie se zbožím druhé jakosti, jež vás však potěší opravdu nízkou cenou. Mnohdy je o vady spíše estetické, které vašemu sportovnímu zážitku nijak nebrání.

Lze je kombinovat i s mnoha dalšími běžeckými prvky – například s návleky v oblasti kotníků. Ty zaručí vašim nohám sucho i za těch nejhorších podmínek. Lidová moudrost praví, že neexistuje špatné počasí – jen špatné oblečení. A můžeme potvrdit, že při výběru běžecké obuvi a doplňků to platí přinejmenším dvojnásob!