1. Kontaktní čočky jako číslo jedna pro aktivní lidi

Ať už jste vášnivý sportovec nebo se sportu věnujete pouze rekreačně, dokonalý zrak je nutností vždy. Některé sporty, jako je hokej, fotbal, stolní tenis či lukostřelba, nošení dioptrických brýlí prakticky neumožňují. Existuje zde riziko jejich sklouznutí z nosu, poškrábání nebo jiné poškození. Vhodnou alternativou jsou třeba kontaktní čočky, které během sportu poskytují dokonalý komfort a pomohou vám dosáhnout co nejlepšího výkonu nebo nerušené zábavy. Navíc nebudou překážet dalším ochranným pomůckám jako je helma, lyžařské brýle nebo čepice. Čočky jsou zkrátka nezbytným pomocníkem číslo jedna pro ty, kteří žijí aktivním životním stylem, přestože trpí nějakou zrakovou vadou.

2. Už žádné kompromisy ve stylu oblékání či líčení

Koupili jste si nový kousek oblečení, ale vaše brýle se k němu nehodí? Přejete si vyzkoušet nový trendy make-up, ale pod brýlemi nebude vidět? Kontaktní čočky poskytují přirozený vzhled, díky čemuž se můžete oblékat a líčit, jak chcete. Bez kompromisů na vašem stylu! Čočky jsou tenké, téměř neviditelné, komfortní a hodí se ke všemu. A pokud jste odvážní a rádi vyčníváte, můžete váš outfit ozvláštnit barevnými čočkami.

TIP: Při nanášení make-upu si jako první nasaďte kontaktní čočky. Získáte širší zorné pole a uvidíte jasněji. Líčení pak přinese výsledky, které opravdu chcete.

Můžete si být jistí, že přechod na kontaktní čočky nebude omezovat ani váš styl, ani vaše sebevědomí.

3. Život s dětmi

Brýle přitahují velkou pozornost dětí, což potvrdí hlavně maminky těch nejmenších. V lepším případě to skončí otisky dětských prstů na sklech, ale může dojít i k jejich poškrábání. Brýle však mohou dětem i vyklouznout z ruky a jejich poškození je tak nenávratné. To pro nositele brýlí automaticky znamená nákup nových a občas i dočasný nekomfort, v momentě, kdy šlo o vaše jediné brýle. Tohoto rizika vás zbaví kontaktní čočky, které pohodlně sedí a poskytují i vynikající zaostření a širší zorné pole než brýle. Populární jsou i jednodenní čočky, které na konci dne vyhodíte. „Jednodenní režim nošení je nejzdravější a nejhygieničtější variantou pro vaše oči. Jedná se o komfortní formu nošení, při které nemusíte používat roztok nebo přemýšlet, zda jsou vaše čočky dokonale čisté, protože každý den máte nové. S dětmi pak také může dojít k zanešení nečistot do oka nebo poškrábání čočky a pak je určitě ekonomičtější vyhazovat spíš jednodenní než třeba měsíční čočku,” popisuje Kristýna Štěbetáková, optometristka Alensa.cz, on-line prodejce kontaktních čoček, slunečních a dioptrických brýlí. Populární variantou jsou například čočky ACUVUE® OASYS 1-DayTM*. Díky technologii HydraLuxeTM jsou tyto čočky velice příjemné a pohodlné po celý den. Uvnitř čočky i na jejím povrchu je totiž látka, která je podobná fyziologickým slzám. ACUVUE® OASYS 1-DayTM jsou dobrou volbou pro nositele, které trápí pocit suchého oka.

4. Počasí je nepřítelem brýlí

Počasí a přírodní živly jsou často nevyzpytatelné a mohou vás potrápit o to víc, pokud nosíte brýle. Obroučky i skla mohou být více citlivé na změnu teploty, zejména při extrémních výkyvech, což může mít vliv na jejich kvalitu. Změna teploty způsobuje zamlžení brýlí, což je nepříjemné zejména v zimním období, například při vcházení či vycházení z vyhřáté místnosti nebo auta. V letních dnech, kdy svítí ostré sluneční paprsky, je zase naprosto nezbytné nosit sluneční brýle, protože dioptrické vaše oči před UV zářením neochrání. Výhodou kontaktních čoček je, že nejsou ovlivněny nepříznivými povětrnostními podmínkami, jako je mlha a déšť, a také se nezapaří v teplejších podmínkách. Odlesky a zkreslení, které mohou u brýlí vzniknout, se stanou minulostí.

5. Dostupnost především

Pokud jste se čoček doteď báli nebo máte speciální požadavky – nezoufejte. Na trhu je dnes celá řada výrobců, kteří myslí na i specifické vady jako je například astigmatismus. Oblíbené jsou například jednodenní kontaktní čočky ACUVUE® OASYS 1-Day with HydraLuxeTM for Astigmatism, které jsou vyrobeny z prodyšného silikon-hydrogelového materiálu s technologií HydraLuxeTM. Navíc mají každodenní periodu výměny a slouží ke korekci astigmatismu. Je to díky designu tzv. stabilizace očními víčky, který pomáhá udržet kontaktní čočky vyrovnané mrkáním a zajišťuje tak jasné a stabilní vidění. Dalším plusem je že u čoček je vedle stále se zlepšujících se technologií i jejich rychlá dostupnost. Například e-shop Alensa.cz je schopen 99 % možných kombinacích čoček dodat už do druhého dne.

Produkt tip:

ACUVUE® OASYS 1-DayTM od společnosti Johnson & Johnson jsou vyrobeny z prodyšného silikon-hydrogelového materiálu s technologií HydraLuxeTM. Čočky mají každodenní periodu výměny a slouží ke korekci zraku. Díky technologii HydraLuxeTM jsou čočky velice příjemné a pohodlné po celý den. Uvnitř čočky i na jejím povrchu je totiž látka, která je podobná fyziologickým slzám. ACUVUE® OASYS 1-DayTM jsou skvělou volbou pro nositele, kteří mají pocit suchého oka. Samozřejmostí je vysoký komfort a snadná údržba – odpadá nutnost péče o čočky a nákup roztoků či pouzder.

Na Alensa.cz od 559 Kč

* Upozornění pro nositele: Kontaktní čočky ACUVUE® jsou zdravotnický prostředek určený ke korekci zraku. Jako u všech kontaktních čoček se mohou objevit problémy s očima, včetně rohovkového vředu. Někteří nositelé mohou pocítit lehké podráždění, svědění či nepohodlí. Kontaktní čočky by se neměly používat v případě očních infekcí nebo jiných očních onemocnění nebo v případě systémového onemocnění, které může postihnout oko. Pro více informací si prosím přečtěte Návod k použití.

** Všechny kontaktní čočky ACUVUE® obsahují UV filtr 1. nebo 2. třídy, který pomáhá chránit před pronikáním škodlivého UV záření k rohovce a dovnitř oka. Kontaktní čočky s UV filtrem nenahrazují plně další ochranné pomůcky, jako například sluneční brýle nebo ochranné brýle s UV filtrem, protože nezakrývají celé oko a jeho okolí. Měli byste nadále používat brýle s UV filtrem podle pokynů svého očního specialisty.