Myjete vlasy příliš často

Příliš časté mytí vlasů způsobí, že přijdete o všechny oleje, které pokožka hlavy přirozeně produkuje, a které vlasy udržují zdravé. Bez nich jsou vlasy křehčí a lámavější. V opačném případě se olej ve vlasech začne hromadit a ucpávat póry na pokožce hlavy spolu s řadou nečistot.

V ideálním případě si vlasy myjte každé 4 nebo 5 dní. Frekvence mytí se ale bude odvíjet od toho, v jakém se pohybujete prostředí, jak moc se potíte, jak se vaše vlasy mastí apod. Pokud si vlasy potřebujete mýt každý den, zvolte co nejšetrnější šampon na vlasy, například od značky Redken.

Sprchujete se příliš teplou vodou

Přílišné teplo vlasům škodí. Horká voda může natropit stejné potíže jako špatné fénování nebo žehlička (proto byste při úpravě vlasů nikdy neměli zapomenout na termoochranu na vlasy). Horká voda navíc podpoří produkci mazu a vaše vlasy se budou se budou rychleji mastit.

Teplé vody se nebojte, její pomocí se snadno zbavíte nečistot a vypláchnete šampon. Na závěr mytí ale otočte kohoutkem a opláchněte vlasy studenou vodou. Ta vlasy uzavře a dodá jim zdravý lesk.

Šamponu používáte mnoho a po celých vlasech

Čím více produktu, tím čistější vlasy? To u šamponu neplatí. Stačí ho pouze troška, a to i v případě, že máte dlouhé a husté vlasy. Šampon nanášejte pouze ke kořínkům vlasů, kde je největší koncentrace mastnoty. Přílišné množství šamponu by se vám nemuselo podařit dostatečně vymýt a opakované mytí vlasy zbytečně dehydratuje.

V neposlední řadě zvolte šampon, který vašim vlasům nejvíce vyhovuje. Vybírejte ho podle typu vlasů (kudrnaté, rovné, barvené) nebo podle aktuálních problémů, které řešíte (lupy, mastící se vlasy apod.). Pokud hledáte skutečně prémiovou péči, která bude vaše vlasy hýčkat, vyzkoušejte Alterna šampon.

Nanášíte kondicionér ke kořínkům

Jsou vaše vlasy po umytí stále mastné? Možná za to může kondicionér. Ten totiž nepatří na pokožku hlavy a ke kořínkům. Nanášejte ho pouze do délek, tedy přibližně od středu vlasů dolů až ke konečkům, které péči kondicionéru potřebují nejvíce.

Je vaším cílem přírodní vlasová péče bez silikonů, sulfátů a parabenů? Pak určitě vyzkoušejte kondicionéry a další vlasové přípravky z řady Kérastase Aura Botanica, které si poradí i s těmi nejnáročnějšími požadavky vašich vlasů.

Vlasy sušíte rychle a bez citu

Mokré vlasy ždímete, drhnete ručníkem a pak stočíte do těsného turbanu nebo culíku? Takovým postupem se vlasy ničí, třepí a lámou. S vlasy při vysoušení zacházejte jemně.

Vodu opatrně vymačkávejte a při fénování začněte pomalu, od kořínků a na nižší teplotu. Pro závěrečnou úpravu při fénování použijte foukací kartáč (čím delší vlasy, tím větší průměr kartáče), kterým vlasy zkrotíte do požadovaného tvaru.