Je ze skla, porcelánu, umělé hmoty nebo z nejrůznějších tkanin. Zvířecí říše nás chtě nechtě obklopuje. V nejrůznějších podobách se skrývá v poličkách s talíři a hrníčky, na polštářích a peřinách, v kuchyni i v koupelně. Motivy a tvary živočichů z lesů, luk, džungle i řek a rybníků najdete zkrátka v každém bytě. Projděte se, pootvírejte všechny dveře a bedlivě sledujte, kolik zvídavých oček na vás tajně pomrkává.

Dárky – levná dekorace

Do první kategorie neživých zvířecích miláčků patří ti darovaní. Nemají žádný praktický význam. Jen si tak posedávají nebo polehávají na poličkách, zdobí prosklené vitríny nebo se na vás uculují, když z nich pravidelně utíráte prach. Dřevěné kočičky pro radost. Porcelánoví sloni pro štěstí. Sklenění medvídci s korálkovýma očima. To jsou typičtí zástupci této kategorie. Výhodou je, že vás nestojí ani korunu.

Medvídci a další plyšáci

Skupina dvě – plyšáci. Rozvalují se na polštářích, zahřívají vám postýlku, jen tak pozorují okolí z pohodlného gauče. Jako kamarádi vás nikdy nezklamou. Bohužel ani neporadí a neobejmou. Zato dokonale fungují jako talismany, zahánějí chmury a jejich srst je vždycky tak heboučká…

Zvířecí domácí pomocníci

Do poslední kategorie se řadí praktičtí pomocníci v domácnosti. Sendvičovač ve tvaru strakaté krávy. Podložka pod mýdlo ryba nebo třeba zásobník na toaletní papír – ježek. Vskutku originální. Nejen, že s dary tohoto typu rozhodně zapůsobíte, ale jakmile obdarovaný objeví i praktické využití, nedá na tato zvířátka už nikdy dopustit.