Pokud kuchyně nefunguje, pak nic jiného fungovat nemůže. Jen dobře vyřešená a kvalitní kuchyně zvládne i ten největší nápor po mnoho let a můžete se v ní bez obav pustit do odvážnějších výtvorů.

Jak si vybrat tu správnou?

  • Napoví vám třeba prodloužená záruka, kterou ne každý výrobce poskytuje.

Správná kuchyně musí splňovat náročné požadavky na funkčnost, ergonomii, bezpečnost (zejména kvůli dětem), ale také na estetiku a v neposlední řadě by také měla být energeticky úsporná.
Kuchyňská linka každý den podstupuje zatěžkávací zkoušky vlivem působení vody, tuku, páry, horka apod. Vyplatí se tedy sledovat testy, kterými výrobky procházejí a dokládají jejich kvalitu. O té svědčí také délka záruky poskytovaná výrobcem či prodejcem – například IKEA nabízí na vybrané kuchyňské systémy záruku 25 let, což je jedna z nejdelších záruk na trhu.

  • Funkční kuchyně musí být logicky, přehledně a chytře uspořádaná.

Týká se to i kuchyňských spotřebičů – chladniček, mrazniček, trub či varných desek apod. V dnešní době, kdy se klade důraz na energetické úspory, je dobré si vybírat podle energetické třídy a opět také s ohledem na délku záruky. Kromě standardní dvouleté záruky poskytují některé společnosti prodlouženou záruční lhůtu. Například společnost IKEA poskytuje na většinu kuchyňských spotřebičů ze svého sortimentu záruku 5 let.

Ušetřit v rodinném rozpočtu z dlouhodobého hlediska můžeme nejen díky energeticky úsporným spotřebičům, ale i tím, že si vybereme kuchyňské vybavení, které nabízí nejlepší poměr cena/výkon. Vyplatí se rovněž využít zvýhodněných nabídek obchodníků.

Náš TIP:

V období od 27. září do 7. listopadu 2012 pořídíte v obchodních domech IKEA velmi výhodně novou kuchyni a spotřebiče. Při koupi funkční kuchyně za více než 25 000,− (spotřebiče nejsou v této částce zahrnuty), kterou doplníte spotřebiči, získáte kartu IKEA na další nákup v hodnotě až 15 000,− v závislosti na počtu zakoupených spotřebičů.

Více informací se dozvíte na webových stránkách www.ikea.cz.