Kandidáti na prezidenta republiky mají svá oblíbená jídla. A redakce "sesterského" časopisu Chuť a styl od nich recepty získala a jídla uvařila. Podívejte se, jak to dopadlo. Jan Fischer mlsá mrkvovou polévku...
Jan Fischer: Hustá mrkvová polévka
Polévka: 1/4 hrnku másla
• 1 cibule • 6 mrkví • 2 oloupané brambory • 5 hrnků kuřecího
vývaru • sůl • mletý pepř • kmín
Na ozdobení: 1 hrnek smetany
• 1/4 hrnku zelené petrželky
• 2 lžíce sherry
Postup:
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme očištěné a na kostičky nakrájené mrkve a brambory a vše osmahneme.
Zeleninu zalijeme kuřecím vývarem, přidáme sůl, pepř a kmín (vše podle vlastní chuti a zvyku) a směs necháme zvolna povařit.
Jakmile mrkev změkne, odstavíme polévku z plotny a po vychladnutí ji rozmixujeme dohladka.
Polévku před podáváním ohřejeme a na talíři ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, zelenou petrželkou a několika kapkami sherry.
PŘÍPRAVA 15 MINUT • VAŘENÍ 15 MINUT
Profík říká: Polévka je opravdu skvělá, připomíná dýňovou, ale můžete ji dělat celoročně, což je skvělé. Jako profesionál hodnotím zejména chuťové zpestření pomocí sherry – je to nečekané, zábavné a chutné.