Ze světa celebrit: Co jedí kandidáti na prezidenta? Zjistili jsme, uvařili a ochutnali!

Kandidáti na prezidenta republiky mají svá oblíbená jídla. A redakce "sesterského" časopisu Chuť a styl od nich recepty získala a jídla uvařila. Podívejte se, jak to dopadlo. Jan Fischer mlsá mrkvovou polévku...

Jan Fischer: Hustá mrkvová polévka

Polévka: 1/4 hrnku másla
• 1 cibule • 6 mrkví • 2 oloupané brambory • 5 hrnků kuřecího
vývaru • sůl • mletý pepř • kmín
Na ozdobení: 1 hrnek smetany
• 1/4 hrnku zelené petrželky
• 2 lžíce sherry

Postup:

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme očištěné a na kostičky nakrájené mrkve a brambory a vše osmahneme.
Zeleninu zalijeme kuřecím vývarem, přidáme sůl, pepř a kmín (vše podle vlastní chuti a zvyku) a směs necháme zvolna povařit.
Jakmile mrkev změkne, odstavíme polévku z plotny a po vychladnutí ji rozmixujeme dohladka.
Polévku před podáváním ohřejeme a na talíři ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, zelenou petrželkou a několika kapkami sherry.

PŘÍPRAVA 15 MINUT • VAŘENÍ 15 MINUT

Profík říká: Polévka je opravdu skvělá, připomíná dýňovou, ale můžete ji dělat celoročně, což je skvělé. Jako profesionál hodnotím zejména chuťové zpestření pomocí sherry – je to nečekané, zábavné a chutné.

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


TOP recepty na sobotu: Zdravé sladkosti

TOP recepty: Zdravé sladkosti

Po všech těch vánočních a novoročních dobrotách určitě není odlehčení od věci. Až si dáte některý s následujících moučníků ke kávě, nebudete se tolik…

Akční letáky