Ať už dáváte přednost minimalistickému pojetí, nebo naopak megalomanskému, kaštanům se žádné meze nekladou. Můžete si vzít jen jeden a lehce ho ozdobit, anebo jich nasbírat několik kilo a postavit si z nich celou zoo. Většinou k tomu potřebujete jen pár drobností, vedle kaštanů, třeba jen špejle, lepidlo, nebo barvy, kterými se dá malovat i na přírodní materiály (akrylové, tempery) a máte vystaráno.

Pro nejmenší

S těmi nejmenšími dětmi můžete tvořit různá jednoduchá zvířátka, malovat na kaštany obličeje, vyprávět s jejich pomocí pohádky, nebo cokoli podobného, co mají nejmenší děti rády. Když si domů pořídíte drátky, ať už standardní, nebo plyšové, můžete s dětmi na papír nalepit kaštan a k tomu drátek. Vytvořit tak motýlka, veverku, nebo jakékoli jiné zvířátko, které mají malé děti tak rády.

Škola hrou

Pokud máte doma školáka, nebo přeškoláka, můžete ho začít vzdělávat. Na kaštany s ním namalujte obrázky a za jejich pomoci vyprávějte příběh. Samozřejmě není nutné, aby bylo dítě určitého věku, přizpůsobte všechno jeho věku a schopnostem a přimějte ho, aby samo rozvíjelo fantazii a učilo se. Tuto fintu můžete využít i na učení cizího jazyka, matematiky, zkrátka čehokoli.

Pro starší děti

Jestli vaše dítě není přilepené 24/7 u telefonu, nebo počítače, ale je-li naopak nakloněno nějakému tvoření, určitě si rádo vyrobí něco z kaštanů. Může jít třeba o těžítko slepené z několika kaštanů, nebo doplněk na tužku. I tady je možností spoustu a využití kaštanů nepřeberné. Stačí jen zapojit fantazii, případně se inspirovat v naší fotogalerii.

Něco pro vlastní relax

Dáváte přednost aktivnímu odpočinku? Pak si můžete na kaštany malovat malé mandaly, uklidňující obrázky, či cokoli jiného, co je pro vás meditace v pohybu. Dále je možnost vytvořit hezké podzimní dekorace v podobě věnců, svícnů, anebo si třeba kaštany obohatit květináč s rostlinkami, které vám rostou doma. Jako vždy, fantazie nemá žádné mantinely.