Vyzkoušejte čerstvé české maso z obchodů Albert

Vyzkoušejte čerstvé české maso z obchodů Albert

Maso patří v české kuchyni ke stálici, bez které se řada domácností neobjede. Recepty na svíčkovou, španělského ptáčka nebo guláš se většinou dědí z generace na generaci. Pokud chcete dosáhnout toho nejlepšího výsledku, sáhněte po hovězím či vepřovém mase od prověřených českých dodavatelů. V obchodech Albert je nyní nově k dostání 100 % objemů stálé nabídky masa právě z lokální produkce.

Při nákupu vám určitě pomůže i nové značení. Původ výrobku snadno rozpoznáte podle české vlajky umístěné na obalech a nápisu „Česká potravina“. Díky tomu si můžete být jisti, že se jedná o výrobek z českých luhů a hájů zaručující vysokou kvalitu i skvělou chuť.

Česká kuchyně se bez masa neobejde. Proto je důležité, aby maso, které konzumujeme, bylo chutné a zároveň kvalitní. Přesně takovými vlastnostmi vynikají produkty od prověřených českých zpracovatelů a chovatelů takzvaného masného skotu a prasat – společností Masokombinát Polička, Kostelecké uzeniny a Rabbit, které nyní najdete na pultech obchodů Albert. Spolupráci s tuzemskými chovateli potvrdilo memorandum pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Dopřejte si na závěr houbařské sezony šťavnaté české hovězí na houbách.

Hovězí na houbách

Připravte si:
•    750 g hovězího zadního
•    Sůl, pepř
•    Slunečnicový olej
•    1 cibule krájená najemno
•    2 stroužky česneku utřené
•    Lžička kmínu
•    2-3 hrsti sušených hub
•    400ml hovězího nebo zeleninového vývaru
•    2 lžíce másla
•    2 lžíce hladké mouky
•    1 lžíce zakysané smetany

Jak na to?

Maso nakrájejte na plátky asi centimetr silné, osolte je a opepřete z obou stran a na koncích mírně nařízněte, aby se maso nezkroutilo. Olej rozpalte v širším hrnci, nechte na něm zesklovatět cibuli, přidejte česnek a pak na něm zprudka opečte plátky masa. Přidejte houby, podlijte 150 ml vývaru a za občasného podlévání duste doměkka, minimálně jednu hodinu. Na závěr přidejte zbylý vývar, povařte, podle chuti zahustěte tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky a vmíchejte jednu lžíci zakysané smetany.

Víte, že…
Hovězí zadní se v kuchyni nejčastěji využívá k pečení, dušení či přípravě gulášů a ragú. Kvalitní české maso chutná skvěle také v úpravě podle našeho receptu na houbách.

 
 

čtenářů si právě čte tento článek