Trik s houbičkou na nádobí

Obyčejným praním v pračce se chlupů na oblečení nezbavíte. Pokud však k prádlu do bubnu přidáte pěnovou houbičku na nádobí nebo natáčky se suchým zipem, chlupy se na ně nabalí. Spoustu chlupů se z prádla vyfouká i v sušičce, nezapomeňte jen pravidelně čistit sběrný filtr, kde se nakumulují.

Kartáče a válečky

Za účelem odchlupování oblečení, ale i sedaček a jiných kusů nábytku potažených textilií se vyrábějí gumové kartáče a válečky, které na sebe chlupy zasucha nalepí a potom je jednoduše omyjete pod proudem vody. U některých kartáčů musíte sledovat šipku, která naznačuje, jakým směrem kartáčem pohybovat pro zachycení chlupů; opačný směr totiž chlupy naopak uvolní. V obchodech seženete také válečky s lepicími papírky, které se po použití odtrhnou. Jejich nevýhodou je, že do nich musíte dokupovat náplně.

Trik s izolepou

Místo lepicího papírku se dá použít i obyčejná izolepa, samozřejmě ji však nemůžete vyplýtvat na celý gauč. Kousek izolepy spíš poslouží v případě, že jste přišli do práce a zjistili, že se z vašich kalhot dá pořád na první pohled vydedukovat barva vaší kočky, i když jste je před odchodem z domova čistili. Opomenuté chlupy rychle nabalíte na izolepu, a můžete jít na jednání.

Vysavač s turbokartáčem

Nejlepší koberec do domácnosti, kterou sdílíte se psem či kočkou, je žádný koberec. Ale někdo si byt bez koberce představit nedokáže. Jak ho tedy vyčistíme? Pomůže vysavač se silným sacím výkonem a dokonalou filtrací. K většině vysavačů lze kromě toho dokoupit speciální trubici s turbokartáčem, někdy označovanou jako "animal kit".

Gumové rukavice

Stejně jako se chlupy dobře chytají na gumové kartáče, nachytají se i na gumové rukavice. Navlékněte si je, trochu je navlhčete a dejte se do ručního sběru chlupů. Proti špičkové technice je to alternativa o poznání zdlouhavější a pracnější, ale také funguje.