Stačí se vydat s BonyBony na Gurmánskou cestu kolem světa. Navštívíte 16 zemí a 4 kontinenty. 2x do týdne se dozvíte tipy na prověřené podniky, zastupující to nejlepší z národní kuchyně např. Japonska, Uruguaye nebo Indie. Všechny restaurace reprezentují kvalitní a vyšší gastronomii (včetně oblíbené degustační).

První zastávka na naší cestě je v zemi plné pestrých barev a nepřeberných chutí. V restauraci Chanchala si vychutnejte průřez indickou kuchyní, která bude lahodit vašim očím a ještě více chuťovým buňkám. Další pochoutkou se pomyslně přenesete 8,5 tis. km dále, do Chorvatska. Restaurace Chorvatský Mlýn vám nabídne čerstvé ryby a plody moře chutnající tak, jako by je přímo někdo vylovil z moře…

  • A teď už rychle, naše cesta právě začíná.. Tak Bon voyage nebo radši Bon appétit!

Víte, co je to Chanchala?

Možná to může znít jako rasa psíka, ale ve skutečnosti se pod tímto slovem skrývá indické ženské jméno a také název skvělé restaurace, kde na vás dýchne pravá atmosféra orientální Indie. Dokonale vyladěný interiér v indickém stylu vás doslova „vcucne“ do svého okouzlujícího prostředí tisíce barev a chutí. O to víc vám každý z pěti chodů s 50% slevou zachutná!

Mimochodem, věděli jste, že v Indii se rýže konzumuje prakticky ke každému jídlu a mají jí více než 200 druhů? Svůj život bez rýže si nedokáží představit - nevěsta místo rozbíjení talíře rozsypává rýži, praženou rýži házejí svatebčané do ohně.. Prostě rýže všude, kam se podíváte. Vychutnejte si i vy skvělé indické menu, ve kterém rýže nesmí chybět, a vůbec se nebojte jíst bez příborů. Nikdo se na vás nebude koukat divně, protože v Indii se to přece dělá úplně normálně.

A na čem si můžete ve dvou smlsnout?

  • 2x kashmiri polévka ze žluté čočky
  • 1x mix masem a zeleninou plněných samos (2 ks)
  • 1x Masala dosa placka o průměru cca 50 cm, plněná směsí brambor, hrášku, cibule, rozinek a koření s 3 omáčkami
  • 1x Butter chicken - 150 g kuřecího masa na česneku a másle s rajčaty, zázvorem a smetanovou omáčkou
  • 1x Dall makhni - černá indická čočka se smetanou
  • Přílohou je smažená rýže a indický chléb
  • 2x Dezert: Firni (šafránový pudink) nebo Kheer (sladká rýžová specialita)

Zamiřte do Chanchaly - malé Indie v centru Prahy. Orientální hudba, vodní dýmka, nepřeberné množství lahodných pokrmů... Co víc si přát? Snad už jen umět vařit stejně tak dobře jako kuchaři, kteří vám gastronomické skvosty připravují. Ale i to je zařízeno, restaurace pořádá i kurzy vaření pro veřejnost s tamějšími mistry kuchaři. A neváhejte přijít od Somavaru až do Ravivaře (Pondělí-Neděle) po celé Garmi (Léto)! Namaste!

Více se dozvíte na www.kuchyne.bonybony.cz

Vyzkoušejte gurmánskou cestu kolem světa za bezkonkurenční ceny!