Taina Licciardo dokázala dát se svým mužem konzumnímu způsobu života vale a přestěhovala se z Austrálie do dalekého Laponska uprostřed finské přírody. Ve většině roku sněhem zaváté pustině ale nebyli sami, společnost jim dělal pes a deset dětí.

Podivíni?

Že mají manželé svůj svět a žijí mimo přijaté standardy, dokázali přesunem mimo obydlené části země, ale tím seznam jejich "jinakostí" zdaleka nekončí. Pozornost vzbuzují především jména dětí ve věku od 6 měsíců do dvaceti let, která byste jen těžko hledali v kalendáři:

  • Leonardo
  • Cleopatra Taina Bride
  • Jerusalem
  • Shakespeare
  • Romeo
  • D´Artagnan
  • KingJames Ocean
  • Aphrodite
  • Nefertiti Butterfly Bambi
  • Omega Royal Fox

Pospolu

Taina má volného času velice málo, všechen totiž padne na péči o děti. Její rodina ale působí jako sehraná smečka, kterou jen tak něco nerozdělí. Doma vládne pohoda díky nastavenému režimu. Vyjma nejstarších, které se nakonec rozhodly studovat na univerzitě, nenavštěvují děti školu a učí se doma. Každý má svůj hudební nástroj, jsou věřící, propadli veganství, snaží se o život v souladu se zero-waste a chodí jen v šedém nebo bílém oblečení, které je maximálně ekologické.

Na první pohled dokonalá rodina, objevují se ale pozorovatelé, kterým přijde způsob výchovy dětí více než podivný. Celé rodině vládne Taina, otec Paul většinu dne prospí a na záběrech z vlogů, které Taina pravidelně přidává na Youtube, se objevuje sporadicky. Taina se pyšní úžasnou postavou, kterou deset těhotenství na první pohled nepoznamenalo a tváří bez vrásek. Na výkony svých dětí je pyšná, každé totiž skvěle ovládá svůj hudební nástroj, což má na svědomí otec.

Online

Jak už bylo řečeno, Taina o svém životě pravidelně informuje na sociálních sítích, kde fanoušci přibývají geometrickou řadou. Občas neukáže jen pozlátko, ale i krutou realitu. Někdy je dětského křiku nad hlavu a nervy tečou. A co teprve, když dojdou zásoby cizrny. Díky velkému věkovému rozdílu dětí už se mohou rodiče částečně spolehnout na pomocnou ruku svých nejstarších ratolestí, které hojně využívají.

Sdílení

Návody na správnou výchovu a tipy, jak se nezbláznit, mají v podání Tainy jako zasloužilé matky ohromnou sílu. Její doporučení, jak si uspořádat den, vychovat z dětí slušňáky a zároveň zůstat múzou pro svého muže, sledují pravidelně stovky tisíc lidí. V dnešní době, kdy se lidé rozmýšlí, je-li pro rodinu druhé nebo třetí dítě snesitelná zátěž, je Taina s deseti špunty na krku vnímaná jako supermáma! A o to víc teď, kdy se celá rodina z ohromného dvoupatrového domu přesunula do 14 metrů čtverečních obytného vozu a vydala se na cestu kolem světa.