Pro jehličku s úsměvem? I to se mohou děti naučit pomocí vhodných hraček.

Jak nejlépe vysvětlit dětem, že návštěva lékaře může být trochu nepříjemná, ale velmi potřebná? Rodiče k tomu využívají mnoho pomůcek. Od léty prověřených obrázků, které rozdává paní doktorka, přes drobné odměny až po různé hry. Právě hry pomáhají dětem pochopit velký svět a zmenšený, přesto reálný svět LEGO® DUPLO®, je k tomu ideální pomůckou.

  • Novinka s názvem Velká městská nemocnice nechá děti nahlédnout do nemocničního prostředí a vyzkoušet si, jak se používá rentgen, sádra nebo nosítka. Inspiraci najdete i na nových stránkách www.duplosvet.cz.

Doktor Bolíto i sestra v akci

V DUPLO Světě je tak o všechny pacienty dobře postaráno a ve Velké městské nemocnici je pořád co dělat. Je jedno, zda přijede sanitka s pacientem, nebo je potřeba vyšetřit miminko, lékař se sestřičkou mají pořád plné ruce práce. K dispozici mají ordinaci, rentgen, invalidní vozík a sádrovnu – vše, co potřebují, aby se pacientům brzy ulevilo.

  • Ve skutečném světě pomohou odměny, obrázky, ale také hry

Jak dětem vysvětlit, kde se bere bolest a jak to chodí u paní doktorky?

Rodiče, kterých jsme se zeptali, se shodují, že důležité je vše dětem popsat, co je čeká, jak bude návštěva probíhat, kdy bolest pomine a jak k tomu dojde. Důležité je také, aby děti pochopily, že k lékaři chodíme pro úlevu, nikoliv pro bolest. Na pomoc si tak rodiče berou oblíbené hračky, drobné odměny nebo pamlsky. Vynikajícím průvodcem v cestě za zdravím jim nyní může být i Velká městská nemocnice od LEGO DUPLO. Děti se formou hry naučí, jak vypadá rentgen, jak se postarat o miminko, na co má pan doktor stetoskop nebo proč zlomenina patří do sádry.

Jak vybírá hračky Ježíšek?

Otázku, jaká hračka je ideálním vánočním dárkem, řeší určitě většina rodičů i prarodičů. Chtějí děti potěšit a zároveň zvažují i výchovné nebo vzdělávací možnosti hraček, které děti najdou pod stromečkem. Vynikajícím dárkem jsou v tomto ohledu stavebnice LEGO DUPLO. Dávají malým tvůrcům prostor využít fantazii a stavět z jednotlivých kostek, co je napadne, ale také prostřednictvím tematických setů učí poznávat, jak to chodí ve velikém světě. Děti si vyzkouší, jaké to je být lékařem, pacientem, řidičem sanitky, ale také farmářem, policistou nebo hasičem.

Další informace najdete na www.duplosvet.cz