Velikonoce a jaro s sebou přinášejí spoustu zářivých barev – od žluté přes oranžovou, červenou, modrou až po jasně zelenou. Všechny tyto veselé barvy mají úžasnou schopnost pozitivně ovlivňovat naše smysly. V dnešní floristice je správné kombinování barev velmi důležité, protože nejenom použité květiny, ale i jejich barvy silně působí na lidi, vyjadřují jejich charakter či náladu.

Žlutá dodá energii

Lidé, kteří jsou unavení nebo procházejí nějakým složitým obdobím, potřebují dodat energii. K tomu se velmi dobře hodí žlutě zbarvené květiny, jako například tulipány, pryskyřníky, narcisy, které lze zkombinovat se zelenou barvou. K tomu můžeme například použít různé listy, trávy nebo i svěže zelené květenství kaliny. Díky takové kombinaci naše oči velmi dobře relaxují, ale i celkové napětí a starosti se alespoň trochu rozplynou.

Kombinujte barvy

Romantické duše potěší kombinace pastelových barviček, kde bude důležitou roli hrát růžová, světle žlutá, třeba i ve spojení s oranžovou. Pokud přijdete do květinářství, které zvláště na jaře hýří jasnými barvami, můžete pro romantika nechat připravit překvapení. Modré modřence jsou samy o sobě krásné rostliny, mají výrazný tvar květu, který připomíná obrácený hrozen vína. Pokud nám není cizí kombinace barev tón v tónu, která se nyní velmi vyzdvihuje, můžete z květinářství odnést překvapení – modřenec – zabalený do modré látky o jeden odstín světlejší, než jsou jeho květy.

Aranžmá s vajíčky

Lidem, kteří i na Velikonoce hledají nové nápady a impulsy, lze doporučit aranžmá, v nichž budou vtipně zakomponována slepičí nebo křepelčí vajíčka s krásnou kresbou. Mohou být připevněna na konci delších větviček svídy, které z aranžmá vyčnívají a na první pohled tak symbolizují příchod dlouho očekávaného jara. Tento jednoduchý netradiční nápad učiní aranžmá velmi atraktivním, zvláště pak pro všechny ty, kdo vyhledávají vždy něco nového.

Modrá a zelená? Hit pro mladé

Mladí lidé, kteří se rádi odlišují, mohou připravit netradiční velikonoční či jarní překvapení pro své kamarády a obdarovat je stylovým květinovým aranžmá. Horkým tipem je například kombinace modré a zelené barvy – ta byla dlouho podceňována, nyní však znovu přichází do módy. Působí neotřele, vesele a svěže. V neónově zelených květináčcích se hezky vyjímá křehká krása bílomodrých ladoňek nebo světlejších modřenců. Protože mladí lidé nechtějí nic obyčejného a tradičního, dostali floristé skvělý nápad a zeminu v květináči posypali modrými sklíčky. Tím dosáhli zvýraznění barevného kontrastu a aranžmá dostalo nový, supermoderní vzhled. Aby byla jarní kompozice naprosto dokonalá, je nutné umístit do středu velké husí vejce.

Jarní klasika

Neopominutelnou jarní klasikou jsou kombinace barevných pryskyřníků, anemónek a tulipánů. Během jarního období můžeme dům rozzářit také různobarevnými hrnkovými rostlinami, jako například narcisy nebo primulkami. Poskytnou nám barevné potěšení a my budeme moci sledovat, jak se každý den mění.

Květiny vás povzbudí

Křehká krása a jemná vůně jarních květin povzbudí naši mysl, zažehná únavu a přivítá první jarní dny. Ve společnosti květin se z příchodu jara můžeme těšit vždy o něco dřív! Proto si nezapomeňte domů nějaké to květinové aranžmá pořídit.