V sobotu 4. dubna se od 10.30 hod. můžete vydat prostřednictvím komentované prohlídky Kašperských Hor do historie a přiblížit si dobu velikonočních zvyků a tradic našich pradědečků a prababiček, od 13.00 do 15.30 budou v Horském klubu v provozu tvořivé dílny pro děti s promítáním pohádek. V neděli 5. dubna bude od rána rušno na kašperskohorském náměstí před kostelem sv. Markéty – v 10.00 se otevřou oblíbené farmářské a řemeslné trhy, svou zručnost budete moci vyzkoušet při pletení velikonočních pomlázek, zdatné kuchařky či kuchaři se utkají v soutěži o nejlepší velikonoční mazanec. V doprovodném programu na náměstí nechybí divadelní pohádky Čtyři pohádky (10.00) a Červená Karkulka (14.00), komentovaná prohlídka města (10.30), soutěže a tvořivé dílny pro děti, hudební produkce a před uzavřením trhů také koncert známé kapely Nezmaři (15.00-16.00).

Rezervace vstupenek a informace k velikonočním slavnostem na tel.: 376 503 411 nebo na e-mailu: kultura@kasphory.cz.

Hrad Kašperk ovládnou Velikonoce od pátku 3. do pondělí 6. dubna

Po všechny čtyři dny jste zváni na nejnovější prohlídkový okruh Život na hradě, zakončený jedinečnou audiovizuální podívanou, která návštěvníkům zprostředkuje výlet do středověku. Zajímá vás, jak vypadal všední den na královském hradě? Pak si tuhle prohlídku rozhodně nenechte ujít. V sobotu 4. a v neděli 5. dubna je navíc připraven speciální program. Na děti ve věku 6 až 11 let čekají interaktivní prohlídky nazvané Staň se rytířem, staň se princeznou! Kluci a holky si vyzkouší předměty, které se běžně používaly při životě na hradech v době středověku, a také se naučí vybranému dvorskému chování. Začátky prohlídek jsou v sobotu a v neděli v 11.00 a v 13.00 – doporučujeme si prohlídku předem objednat!

Úplnou novinkou je divadelní představení Mastičkář, které se odehraje v sobotu 4. a v neděli 5. dubna od 12.00, 14.00 a od 15.30 na hradním nádvoří, které se pro tuto příležitost promění ve středověké tržiště. Mastičkář je nejstarším českým dramatem z 1. pol. 14. století, i když spíše než o dramatickou zápletku jde o satirickou frašku, která měla za cíl prostého diváka pobavit. Účinkuje místní divadelní spolek Pachmajr.

K Velikonocům neodmyslitelně patří také zvířátka a mláďátka, proto budou mít návštěvníci přímo na nádvoří možnost přivítat nové přírůstky do hradního zvěřince, jehňátka Andělku a Emila. A chybět samozřejmě nebude ani dobré jídlo a pití. Ať bude počasí ještě chladné či krásné jarní, k dispozici bude bohatá nabídka občerstvení, jako je např. medovina, svařák, výborná káva z místní pražírny nebo hradní placka či topinka.

Objednávky a dotazy k programu na tel.: 376 582 324 nebo na e-mailu: info@kasperk.cz.