Kafe.cz vám přináší pět zajímavých tipů na ozvláštnění velikonočních hodů. A to ve zdravější a kvalitnější formě než obvykle. A proto se nemusíte bát o svoji tvrdě vybojovanou linii, ani o zdraví svých nejbližších.

Tradice v novém kabátku

  • Bez velikonočního beránka by to snad ani nebyly ty pravé Velikonoce. Dopřejte si Biskupského beránka s tmavou polevou Penam. Ozdobíte jím velikonoční stůl, můžete jím obdarovat koledníky a nakonec si i pochutnáte. Je obdobou tradičního Biskupského chlebíčku a obsahuje alginátové ovoce, proslazenou pomerančovou kůru a rozinky. A mimochodem je bohatě politý tmavou polevou.

Okouzlení chutí vícezrnného chleba

  • Obložené mísy nesmějí chybět při žádné oslavě, a to ani tehdy, kdy společně s rodinami oslavujeme jaro. Co ale přikusovat k těm výborným sýrům a šunkám? Zkuste Labužníka, který vám přinese zdraví i extra chuť. Obsahuje len, sezam, ovesné vločky a slunečnicová semínka.

Svačinka pro koledníka

  • Hledáte občerstvení rychle a snadno mezi všemi těmi domácími pracemi? Pro vás i pro děti může být vhodný právě Zauzený šunkový kuřecí salám s jemnou chutí značky Vodňanské kuře. Má vysoký podíl masa a k tomu nízký obsah tuků (na 100 g – 7 g tuku), a proto si ho můžete dovolit bez výčitek. Navíc je vhodný také pro bezlepkovou dietu.

Zarolujte si…

  • …a to Uzenou rolovanou plec od Kosteleckých uzenin třeba s křenem nebo šlehačkou. Servírovat ji můžete právě jako předkrm nebo také v polévce či jinak tepelně upravenou. Určitě si na ní skvěle pochutnáte a nemusíte mít strach z náhražek. Obsahuje totiž velký podíl vepřového masa.

Nechte se odnést do divočiny

  • Miluje váš manžel uzeniny? Tak mu je alespoň jednou za rok dopřejte. Ale vybírejte ty kvalitnější! Chuťové buňky krásně rozmazlí třeba Klobásky s medvědím česnekem společnosti Maso Planá. Netradiční pochoutku s patrnými kousky zeleného koření můžete konzumovat za studena či dokonce zapékat do křupava. Navíc oceníte i přiměřenou slanost.