Interérové dekorace nemusí stát tisíce korun, aby udělaly parádu. Naopak. Posbírejte po bytě vše, co by se dalo zužitkovat a pusťte se do práce. Ruličky skořice, velké i malé šišky, co jste nasbírali při procházce se psem, korkové zátky od vína, nevyužité barevné ubrousky i lékařské špachtle vám přijdou vhod.

Nesmrtelný korek

Korek nepotřebuje žádné speciální ošetření, ale pokud chcete, můžete ho zlehka přelakovat. Nejprve si ale rozmyslete, jestli budete potřebovat celé válečky nebo jen tenké plátky. Ty na sebe vršte a slepujte. Můžete vytvořit malé vánoční stromečky nebo roztomilá zvířátka a originální dekorace na zeď, které se skvěle hodí do stylu hygge.

Kolíčky nejen na prádlo

S plastovými kolíčky toho moc nezmůžete, ale ty dřevěné jsou jako dělané pro další tvoření. Temperovými barvami je natřete a přilepte na ně korálky nebo jiné zdobení. Dobře vypadají jednobarevné i ty připomínající vánoční postavičky.

Sušené ovoce

Ještě před sto lety si lidé neuměli Vánoce bez sušeného ovoce představit. A dnes mu po dlouhé odmlce zase přichází na chuť. Jablka, hrušky, švestky, meruňky, zázvor, papája, kiwi, banány a citrusové plody nesmí chybět. Nakrájejte pomeranč na půlcentimetrová kolečka a dejte ho sušit. Do středu vmáčkněte (nebo přilepte) hvězdičku badyánu a voňavá ozdoba na stromeček je na světě. Zpracovat můžete i kůru. Pomeranče oloupejte, vykrájejte z nich větší trojúhelníčky a vložte je na pár hodin do sušičky. Pak je za okraje spojte tavnou pistolí a vytvořte řetěz.

V galerii najdete další inspiraci, jak být letos originální za pár korun.