Vanilkové rohlíčky pětkrát jinak - Tradiční, plněné, do formiček, z vloček a s mandlemi...

Vanilkové rohlíčky patří podle statistik k nejvyhledávanějšímu cukroví v českých domácnostech. Nejvyšší čas je upéct. Víte, jak na ně? Ke klasickému receptu přidáváme i méně tradiční. Třeba plněným rohlíčkům se prakticky nedá odolat!

Vanilkové rohlíčky

Co budete potřebovat: 210 g hladké mouky, 210 g másla, 100 g pískového cukru, 100 g jemně mletých vlašských ořechů, moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup:

Na vál dáme prosátou mouku, rozdrobené máslo a rychle zpracujeme s cukrem a ořechy v těsto. Necháme asi hodinu v chladu odležet. Potom těsto vyválíme na placku 3-4 mm silnou a formičkou vykrajujeme rohlíčky. Upečeme v předehřáté troubě. Upečené, ještě teplé rohlíčky opatrně obalujeme v cukru ( jsou křehké).

 

 

 

 

 

 

 

Další články

čtenářů si právě čte tento článek